Butter board - Το νέο viral trend του διαδικτύου που λάτρεψαν οι μαμάδες

Το butter board είναι παντού στο διαδίκτυο (Instagram/TikTok) και όλοι αναρωτιούνται τι είναι...

Butter board - Το νέο viral trend του διαδικτύου που λάτρεψαν οι μαμάδες
Bigstock

Τι είναι λοιπόν το butter board;

Πρόκειται για ένα νέο food trend το οποίο κάνει θραύση στο διαδίκτυο. Γνωρίζαμε για τους δίσκους τυριού, τους δίσκους αλλαντικών, τους δίσκους πρωινού και τώρα ήρθε ο δίσκος «βουτύρου».

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν ξύλινο δίσκο που στο κέντρο του έχει κάποιο βούτυρο (αμυγδαλοβούτυρο, φιστικοβούτυρο, φουντουκοβούτυρο), γενικά κάποιο spread και γύρω του υπάρχουν διάφορά φρούτα και σνακ που μπορεί να το συνοδεύουν.

Οι μαμάδες το λάτρεψαν

https://www.instagram.com/p/CjUHcZmjtBv

Και ναι αυτό το trend ήρθε να δώσει για ακόμη μια φορά λύση στις μαμάδες τα βράδια. Τι να φάει ένα παιδί για βραδινό ή για απογευματινό; Μα φυσικά έναν δίσκο με το αγαπημένο του spread που θα συνοδεύεται από διάφορα φρούτα, ξηρούς καρπούν και κάποια άλλα σνακ όπως μπισκότα ή cracker.

Είναι υγιεινό;

Φυσικά και είναι. Τα φρούτα και τα λαχανικά που θα συντροφεύουν το βούτυρο που θα διαλέξετε στον δίσκο, είναι ευεργετικά για την υγεία των παιδιών όλων των ηλικιών και είναι σημαντικό να καταναλώνονται καθημερινά. Τα φρούτα και τα λαχανικά μεταξύ άλλων περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνες, φυλλικό οξύ, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο κ.ά.

Τα βούτυρα ξηρών καρπών ομοίως θεωρούνται υπερτροφές και είναι εξαιρετικές πηγές μετάλλων και ιχνοστοιχείων, όπως σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο και σελήνιο. Είναι επίσης πλούσια σε καλά λιπαρά, που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των παιδιών και πολύ καλές πηγές πρωτεϊνών και απαραίτητων αμινοξέων.

Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες για butter boards και την επόμενη φορά που το παιδί σας ζητήσει κάτι να φάει (βραδινό, απογευματινό, σνακ ή γλυκό) φτιάξτε ένα butter board. Σίγουρα θα το λατρέψει.

https://www.instagram.com/p/CjJpJcHN6I2
https://www.instagram.com/p/Cj4qxexuJtp
https://www.instagram.com/p/Cjb0dyPrTsz
https://www.instagram.com/p/Ci9ff45o26y
https://www.instagram.com/p/CjoTOONhHhe
https://www.instagram.com/p/Cje-Ll1r9K3
https://www.instagram.com/p/Cj1XdKGvTyM
https://www.instagram.com/p/Cjva34ILT6D
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved