Μπορεί το φαγητό να επηρεάσει τη διάθεση του παιδιού;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η απάντηση σε αυτό το ερώτημα ειναι «ναι»!

Μπορεί το φαγητό να επηρεάσει τη διάθεση του παιδιού;
Bigstock

Οι ειδικοί ενδιαφέρονται ολοένα και περισσότερο για τη δύναμη που έχει το φαγητό στη διάθεση και την ψυχική υγεία. Είτε προσθέτετε ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας στο μεσημεριανό, είτε προσφέρετε λιπαρά ψάρια την ώρα του δείπνου, οι τροφές που ταΐζετε στο παιδί σας όχι μόνο βοηθούν τη μάθηση και τη μνήμη του, αλλά μπορεί επίσης να αυξήσουν τα συναισθήματα ευτυχίας, ικανοποίησης και ευεξίας.

Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Εξαρτάται από τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στα τρόφιμα.

Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες τροφές για να τονώσετε τη διάθεση του παιδιού σας.

diatrofi-tou-paidiou.jpg

Πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι γεμάτα με φυτοθρεπτικά συστατικά, τα οποία καταπολεμούν τα κύτταρα που προκαλούν τη γήρανση του εγκεφάλου, καθώς επίσης και άλλων οργάνων και ιστών. Τα φλαβονοειδή, τα οποία υπάρχουν άφθονα στα φρούτα και τα λαχανικά, αναφέρεται ότι μειώνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, κυρίως εκείνα που έχουν σκούρο πράσινο χρώμα, είναι πλούσια σε σίδηρο και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως φυλλικό οξύ, φυτικές ίνες, μαγνήσιο και βιταμίνες Α και C. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά υποστηρίζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Μούρα

Τα μούρα περιέχουν μια ποικιλία αντιοξειδωτικών, ανθοκυανίνων και πολυφαινόλων. Όλα αυτά βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους και ανεβάζουν τη διάθεση. Βελτιώνουν επίσης τη μνήμη και τη μάθηση.

Βρόμη

Η βρόμη είναι μια τροφή που τονώνει τη διάθεση λόγω της περιεκτικότητάς της σε τρυπτοφάνη και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες Β, φυτικές ίνες και σίδηρο. Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να προκαλέσει κόπωση και σχετίζεται με διαταραχές της διάθεσης.

Να θυμάστε:

Σίγουρα δεν υπάρχει τροφή που να φτιάχνει και να ανεβάζει τη διάθεση του ενός παιδιού 100%, να μειώνει το άγχος ή να βοηθά στα όποια ψυχικά προβλήματα αντιμετωπίζει. Ωστόσο, η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή μπορεί να προσφέρει μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών που ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και τη διάθεση.

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2023 Mothersblog.gr - All rights reserved