Σνακ μετά το σχολείο

Μπαίνουν τα παιδιά σας στο σπίτι από το σχολείο και πηγαίνουν κατευθείαν στην κουζίνα για να φάνε κάτι;

Σνακ μετά το σχολείο
Bigstock

Τα περισσότερα παιδιά πεινάνε μετά το σχολείο. Πολλά τρώνε μεσημεριανό νωρίς και μετά έχουν ένα απόγευμα γεμάτο με μαθήματα, δραστηριότητες και ψάχνουν να φάνε κάτι για να γεμίσουν την κοιλίτσα τους ενδιάμεσα.

Τα σνακ μετά το σχολείο διώχνουν την πείνα και να τονώσουν τα παιδιά. Ως γονείς μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να επιλέξουν υγιεινά σνακ μετά το σχολείο, αφήνοντας παράλληλα χώρο για το βραδινό.

Δημιουργήστε μια λίστα με υγιεινές επιλογές

Όταν πρόκειται για σνακ μετά το σχολείο, αφήστε στην άκρη τα πατατάκια, τα γλυκά και τις σοκολάτες. Μιλήστε στα παιδιά σας και φτιάξτε μαζί μια λίστα με υγιεινές επιλογές. Συμπεριλάβετε μια ποικιλία από φρέσκα φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και πρωτεϊνούχα τρόφιμα. Μια λιχουδιά πού και πού είναι καλή, αλλά τις περισσότερες φορές φροντίστε να σερβίρετε υγιεινά σνακ.

Μερικά παιδιά μπορεί να θέλουν να έρθουν στο σουπερμάρκετ μαζί σας για να βοηθήσουν στην επιλογή των σνακ. Αφιερώστε λίγο χρόνο διαβάζοντας τις ετικέτες διατροφικών στοιχείων και συγκρίνοντας προϊόντα. Δώστε προσοχή στις ποσότητες πρωτεΐνης, φυτικών ινών, ασβεστίου και άλλων σημαντικών θρεπτικών συστατικών. Μιλήστε επίσης για τις μερίδες και το μέγεθός τους. Μαζί, επιλέξτε σνακ που έχουν λίγη ζάχαρη, λιπαρά και αλάτι. Η συμμετοχή τους θα μάθει στα παιδιά να κάνουν υγιεινές επιλογές τροφίμων.

diatrofi-tou-paidiou.jpg

Φτιάξτε πρόγραμμα

Πριν φτιάξετε πρόγραμμα και διαλέξετε τις τροφές κάντε στον εαυτό σας τις παρακάτω ερωτήσεις:

  • Τι ώρα θα φάει μεσημεριανό;
  • Τι και πόσο τρώνε για μεσημεριανό;
  • Τρώνε απογευματινό;
  • Τι ώρα σερβίρετε το βραδινό;

Ένα παιδί που γυρίζει σπίτι στις 4:00 και τρώει ένα μεγάλο σνακ πιθανότατα να μην πεινάει αν το βραδινό είναι στις 5:00. Αντ 'αυτού, προσφέρετε ένα ελαφρύ σνακ - ίσως ένα φρούτο ή λαχανικό. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να μην είναι λογικό να περιμένει κανείς από ένα παιδί να περιμένει μέχρι τις 7:30 χωρίς να φάει τίποτα όταν έφαγε το μεσημεριανό του γεύμα στις 2.30. Προσφέρετε ένα φρούτο ή λαχανικό, αλλά συνδυάστε το με μια πρωτεΐνη, όπως μήλα και φυστικοβούτυρο ή λαχανικά και χούμους.

Κάντε τα υγιεινά σνακ μια εύκολη επιλογή

Τα παιδιά είναι πιο πιθανό να φάνε κάτι που μπορούν να κρατήσουν με το χέρι, ειδικά όταν πεινάνε πολύ. Κάντε εύκολη την επιλογή τους προσφέροντας σνακ που θα μπορούν να φάνε με το χέρι.

Βάλτε υγιεινά σνακ σε σημεία όπου τα παιδιά θα μπορούν να τα δουν. Βάλτε τα φρούτα στο τραπέζι της κουζίνας, αφήστε στο ψυγείο (σε σημείο που θα φτάνουν) κομμένα λαχανικά (και φρούτα επίσης) με διάφορα ντιπάκια γιαουρτιού ή φιστικοβούτυρο.

Βάλτε υγιεινά σνακ για κολατσιό στο σχολείο

Αν είστε στο σπίτι και τα παιδιά θέλουν να φάνε κάτι μαζί σας επιλέξτε μερικά βραστά αβγουλάκια, τραγανά και πολύχρωμα λαχανικά ή ένα λαχταριστό smoothie.

Στα μεγαλύτερα παιδιά μπορείτε να δώσετε και ποπ κορν πασπαλισμένο με παρμεζάνα.

Αν το παιδί σας δεν επιστρέφει το μεσημέρι στο σπίτι και πηγαίνει κατευθείαν στο φροντιστήριο ή μένει στο ολοήμερο βάλτε στην τσάντα του ξηρούς καρπούς, δημητριακά, αποξηραμένα φρούτα ή λαχανικά κομμένα σε στικς.

πηγή: Kidshealth.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved