Πώς θα φάει το παιδί φακές - Τρόποι να τις βάλετε στη διατροφή τους

Τέσσερις τρόποι για να φάνε τα παιδιά σας τις φακές.

Πώς θα φάει το παιδί φακές - Τρόποι να τις βάλετε στη διατροφή τους
Bigstock

Έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν ότι τα παιδιά βρίσκουν τα όσπρια αρκετά βαρετά. Δεν θέλουν ούτε να τα βλέπουν, ούτε καν να ακούνε το όνομά τους (φακές, φασόλια, ρεβίθια κ.λ.π.)

Φακές - Οφέλη για τα παιδιά

Όμως έχουν αρκετά οφέλη για την υγεία τους και εμείς ως γονείς θέλουμε το καλύτερο για εκείνα.

Οι φακές για παράδειγμα είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών Β, σιδήρου, μαγνησίου, καλίου και ψευδαργύρου. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης και φυτικών ινών. Επίσης αξίζει να γνωρίζετε ότι οι φακές είναι μια εξαιρετική πηγή πολυφαινολών που προάγουν την υγεία και έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Kid-friendly συνταγές με φακές

Αρχικά και πριν εντάξετε τις φακές στη διατροφή των παιδιών, βοηθήστε τα να τις αγαπήσουν μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια. Μετρήστε χρησιμοποιώντας φακές,οι να τις βάλετε στη διατροφή τους φτιάξτε χειροτεχνίες ή φυτέψτε τις. Θυμάστε το παιχνίδι με τις φακές, το βαμβάκι και το κυπελάκι γιαουρτιού;

fakes.jpg

Αφού τα παιδιά γνωρίσουν τις φακές, μπορείτε σιγά-σιγά να τις εντάξετε στη διατροφή τους, μέσα από νόστιμες και θρεπτικές συνταγές.

1. Κάντε τις πουρέ

Φτιάξτε μια νόστιμη σάλτσα για τα μακαρόνια χρησιμοποιώντας φακές που θα έχετε πολτοποιήσει.

2. Βάλτε τις φακές σε μια κρεατόσουπα

Μαζί με τις πατάτες, τα καρότα και το ρύζι, προσθέστε μια χούφτα φακές μέσα στην κρεατόσουπα που προορίζετε για το μικρό σας.

3. Κρύψτε τις μέσα στον κιμά

Αν τα παιδιά σας δεν θέλουν ούτε να τις βλέπουν δεν έχετε παρά να βάλετε τις φακές μέσα στον κιμά. Ζυμώστε τις φακές (μαγειρεμένες) μέσα στον κιμά και φτιάξτε μπιφτέκια, κεφτεδάκια, γιουβαρλάκια ή σουτζουκάκια.

4. Φτιάξτε νόστιμες σαλάτες

Αν τα παιδιά σας λατρεύουν τις σαλάτες δεν έχετε παρά να προσθέσετε κάποιες φορές 2-3 κουταλιές της σούπας βρασμένες φακές. Ταιριάζουν πολύ με ντοματίνια, κόκκινο ξερό κρεμμύδι και αβοκάντο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved