Τι να προσθέσεις στο πρωινό γεύμα της οικογένειας για να το κάνεις ακόμη πιο θρεπτικό και υγιεινό!

Όπως όλες οι μαμάδες, γνωρίζεις πολύ καλά πως το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας.

Τι να προσθέσεις στο πρωινό γεύμα της οικογένειας για να το κάνεις ακόμη πιο θρεπτικό και υγιεινό!

Το σνακ που ετοιμάζεις, το κουλούρι ή το ψωμί και ο χυμός, θωρακίζουν την οικογένεια για τις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Διότι κάθε ημέρα μπορεί να είναι μια τέλεια ημέρα, όταν ξεκινάει με ένα θρεπτικό, υγιεινό και απολαυστικό πρωινό για όλους!

Αυτές οι τρεις ιδιότητες άλλωστε είναι που κάνουν το πρωινό τόσο σημαντικό: Είναι η «ευκαιρία» του οργανισμού να προσλάβει θρεπτικά συστατικά, μέσα από υγιεινές τροφές – όπως είναι κατεξοχήν τα φρούτα και τα λαχανικά – και, φυσικά, να απολαύσει τις γεύσεις. Είτε το μικρό της οικογένειας, είτε εσύ και ο μπαμπάς, όλοι σας χρειάζεστε ένα θρεπτικό και υγιεινό γεύμα, με επιλογές που θα απογειώσουν τη γευστική εμπειρία.

Οι επιλογές είναι πράγματι αμέτρητες και μπορείς να πειραματιστείς και να εντάξεις στο «μενού» διάφορες παραλλαγές, αναλόγως με την κάθε ημέρα και τις ανάγκες της. Δεδομένου ότι μπορεί να συναντήσεις πολλούς «αντιπερισπασμούς», εσύ ως η μαμά της οικογένειας, φροντίζεις πάντα να υπάρχουν διαθέσιμες εύκολες, γρήγορες αλλά πάνω από όλα υγιεινές και θρεπτικές τροφές. Αν έχεις… ξεμείνει από ιδέες, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει όσα χρειάζεται να προσθέσεις στο πρωινό της οικογένειας, ώστε να είναι ακόμα πιο «δυναμωτικό» για όλους σας. Το κλειδί, φυσικά, όπως σε όλα όσα αφορούν στη διατροφή μας, είναι η ισορροπία, γι’ αυτό έχε στον νου σου πάντα πως η ποικιλία κάνει τη διαφορά.

proino1.jpg

Μία μερίδα γαλακτοκομικά

Γάλα, τυρί, γιαούρτι είναι οι επιλογές γαλακτοκομικών προϊόντων που προτιμούν οι περισσότεροι. Μία μερίδα από το τυρί που αγαπούν τα παιδιά είναι -τις περισσότερες φορές- ο πιο ασφαλής τρόπος για να προσλάβουν αδιαμαρτύρητα όλα τα θρεπτικά στοιχεία των γαλακτοκομικών που χρειάζονται. Μπορείς, λοιπόν, να ετοιμάσεις μία φέτα ψωμί τοστ με το αγαπημένο τυρί, spread ή κομμάτι και να το συνδυάσεις με κάποιο αλλαντικό όπως η βραστή γαλοπούλα ή διαφορετικά μία φέτα ψωμιού με μέλι και κανέλα. Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις να σερβίρεις γιαούρτι με μέλι και τα δημητριακά ολικής άλεσης που προτιμά ο καθένας. Με τον αγαπημένο χυμό Amita στο ποτήρι, πάντως, δημιουργείτε τον πιο απολαυστικό συνδυασμό για να ξεκινήσετε την ημέρα σας.

proino2.jpg

Προϊόντα ολικής άλεσης

Με αυτή την απλή προσθήκη ή αλλαγή στη διατροφή της οικογένειας, αντικαθιστώντας δηλαδή το ψωμί, τη φρυγανιά, τα κριτσίνια, με ολικής άλεσης, προσφέρεις στα παιδιά -αλλά και στους γονείς, μην το ξεχνάμε- τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες που βελτιώνουν τη λειτουργία του οργανισμού σε πολλαπλά επίπεδα. Βάζεις, λοιπόν, στα ποτήρια χυμό Amita και μπορείς, για παράδειγμα, να έχεις μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης που θα χρησιμοποιήσεις ως βάση με διαφορετική γαρνιτούρα για τον καθένα: Μαρμελάδα, μέλι, τυρί, ταχίνι και ό,τι επιλέγει το μικρό σου και ο σύζυγος, δημιουργούν ένα υγιεινό αποτέλεσμα, που δίνει στον οργανισμό το πρωινό boost που χρειάζεται. Φυσικά, τα δημητριακά ολικής άλεσης αποτελούν πάντοτε μία αξιόπιστη, θρεπτική και απολαυστική επιλογή που προτιμούν τα παιδιά, ενώ μπορείς να δημιουργείς κι ένα εύκολο «πλατώ» με κριτσίνια ολικής και διάφορες επιλογές ως συνοδευτικά για όλους.

proino3.jpg

Με τη φροντίδα της φύσης

Η αγαπημένη Amita, που λατρεύετε όλοι στο σπίτι, είναι το απαραίτητο συστατικό του πρωινού σας, ώστε να γίνει ακόμα πιο θρεπτικό και υγιεινό. Πρωινό χωρίς φρούτα και χυμούς, δεν είναι ποτέ ολοκληρωμένο και οι χυμοί Amita, που παρασκευάζονται από εξαιρετικές ποικιλίες φρούτων και δεν περιέχουν συντηρητικά, είναι βασικό μέρος του πρωινού στο σπίτι. Σε διευκολύνουν, διότι μπορείς να έχεις τη γεύση που προτιμά ο καθένας κι έτσι και να είναι όλοι ευχαριστημένοι κι εσύ σίγουρη πως έχουν πάρει θρεπτικά και υγιεινά συστατικά που χρειάζονται. Για παράδειγμα, ένας πολύ καλός τρόπος πρόσληψης της απαραίτητης ποσότητας βιταμίνης C, που συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος -στοιχείο σημαντικό εν όψει «σχολικών» ιώσεων και κρυολογημάτων- είναι με την Amita Πορτοκάλι, έναν 100% φυσικό χυμό για όλες τις ηλικίες.

1662623250231-597308091-proino3.jpg

Η φύση μάς φροντίζει και μας προσφέρει όλα εκείνα που χρειαζόμαστε για να είμαστε υγιείς, με ευεξία και ηρεμία. Εσύ είσαι εκείνη που φροντίζεις ώστε όλα τα δώρα της φύσης να φτάνουν στα παιδιά και τους αγαπημένους σου και να ενισχύουν τον οργανισμό τους. Με την Amita στα ποτήρια σας κάθε πρωί συνδυαστικά με ένα ισορροπημένο πρωινό είσαι βέβαιη πως μικροί και μεγάλοι ξεκινάτε την ημέρα σας με τα εφόδια που χρειάζεστε για να απολαμβάνετε όλοι μαζί τις ευτυχισμένες στιγμές της κάθε μέρας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved