Κυριακάτικο back-to-school πρωινό για παιδιά – Ιδέες για pancakes και όχι μόνο

Φτιάξτε ένα ιδιαίτερο πρωινό για τα παιδιά πριν τη μεγάλη μέρα.

Κυριακάτικο back-to-school πρωινό για παιδιά – Ιδέες για pancakes και όχι μόνο

Instagram @lacocinadejuanpi

Το πρωινό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και στο Mothersblog.gr σας δίνουμε συχνά ιδέες για το πρωινό το δικό σας και των παιδιών.

Το Σαββατοκύριακο, το πρωινό είναι ακόμα πιο σημαντικό για έναν επιπλέον λόγο. Δίνει σε όλη την οικογένεια τη δυνατότητα να κάτσει στο ίδιο τραπέζι και να περάσει χρόνο μαζί. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε κάτι πιο ιδιαίτερο όπως pancakes, αυγά ποσέ με αυγά και άλλα πιάτα λίγο πιο χρονοβόρα που δεν έχετε τη δυνατότητα να φτιάξετε όταν σας πιέζει ο χρόνος τις καθημερινές.

Back-to-school πρωινό για παιδιά

Αύριο είναι και επίσημα η πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, μία ημέρα σημαντική για τα παιδιά μιας και σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα. Γιορτάστε την πρώτη μέρα στο σχολείο από σήμερα φτιάχνοντας ένα ιδιαίτερο πρωινό που θα ξετρελάνει τα μικρά σας.

Τι σας προτείνουμε; Pancakes και βαφλάκια με θέμα την επιστροφή στα θρανία.

Μπορείτε να ακολουθήσετε όποια συνταγή για pancakes και βαφλάκια θέλετε. Εμείς παρακάτω σας παραθέτουμε δύο από τις πιο απλές συνταγές που μπορείτε να δοκιμάσετε χρησιμοποιώντας λίγα και απλά υλικά.

Συνταγή για pancakes με τέσσερα υλικά

https://www.instagram.com/p/CiE6QdKKTO0

Θα χρειαστείτε:

  • 1 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας baking powder

Τι πρέπει να κάνετε:

Βάλτε το βούτυρο σε ένα γυάλινο μπολ και ζεστάνετέ στο φούρνο μικροκυμάτων. Εναλλακτικά, μπορείτε να το λιώσετε και σε ένα μπρίκι στο μάτι της κουζίνας.

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακατέψτε με το σύρμα, Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε καλά. Έπειτα προσθέστε το αλεύρι και το baking powder και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και αφού λιώστε, αλείψτε όλη την επιφάνεια του τηγανιού με μία χαρτοπετσέτα. Βάλτε μία κουταλιά από το μείγμα, αφήστε για μερικά λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε το pancake για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα. Με αυτήν την ποσότητα θα βγουν περίπου έξι pancakes.

Η βασική συνταγή για βαφλάκια

https://www.instagram.com/p/CiK5zD4IPfS

Θα χρειαστείτε:

  • 2 αυγά
  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 4 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 480 ml γάλα, πλήρες
  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 6 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο

Τι πρέπει να κάνετε:

Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη, τη σόδα και ανακατέψτε.

Έπειτα προσθέστε στο μείγμα το ηλιέλαιο, το γάλα και ένα-έναν τους κρόκους από τα αυγά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν, χωρίς όμως να γίνουν μαρέγκα.

Τέλος βάλτε το μείγμα με τα ασπράδια, στο μπολ με το μείγμα που έχετε φτιάξει με το αλεύρι και τους κρόκους και ανακατέψτε.

Ψήστε τις στην βαφλιέρα σας και αφού τις ετοιμάσετε, αφήστε τις στην άκρη. Με τις παραπάνω ποσότητες βγαίνουν 4-5 βάφλες. Αφού φτιάξετε τα pancakes και τα βαφλάκια σας, σειρά έχει η διακόσμηση των πιάτων που θα κάνει και όλη τη διαφορά. Δώστε στα pancakes και στις βάφλες σας το σχέδιο που θέλετε χρησιμοποιώντας άλλα υλικά όπως σοκολάτα και φρέσκα φρούτα φτιάξτε απίθανα σχέδια.

Δείτε μερικές ιδέες στην gallery που ακολουθεί.

Η Μεγάλη Μέρα: Δείτε περισσότερα άρθρα στο back to school αφιέρωμα του Mothersblog.gr και... καλή αρχή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved