Τα βιολογικά γεύματα για μωρά που θα αποτελέσουν τις βάσεις για τα πιο υγιεινά, καλοκαιρινά σνακ

Είτε έχεις ένα μωράκι που μόλις τώρα κάνει το πέρασμα από το γάλα στις στερεές τροφές, είτε το παιδάκι σου είναι λίγο μεγαλύτερο, η διατροφή του είναι ένα θέμα που σε απασχολεί πολύ, κάθε μέρα.

Τα βιολογικά γεύματα για μωρά που θα αποτελέσουν τις βάσεις για τα πιο υγιεινά, καλοκαιρινά σνακ

Ειδικότερα αν είσαι μία μαμά που όλη μέρα «τρέχει» και δεν έχει πάντα τον χρόνο να μαγειρέψει ό,τι ακριβώς θέλει στο μικρό της -δηλαδή ό,τι πιο αγνό- και κυρίως, τώρα το καλοκαίρι, που βγαίνετε συχνά οικογενειακώς εκτός προγράμματος, το να έχεις πάντα υπό τον έλεγχό σου τη διατροφή του παιδιού, δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Αν ετοιμάζεις βαλίτσες για τις διακοπές ή βρίσκεσαι ήδη στο νησί ή το εξοχικό, λοιπόν, σου έχουμε μερικές διατροφικές προτάσεις για το μωρό που θα σου «λύσουν» τα χέρια και μάλιστα, θα αποδειχθούν πολύτιμες και το φθινόπωρο που θα επιστρέψεις ξανά στους γνώριμους, έντονους ρυθμούς της καθημερινότητάς σου.

Ετοιμάζουμε βαλίτσες και δεν ξεχνάμε τα έτοιμα, βιολογικά γεύματα

Σε αντίθεση με το παρελθόν, οι μανούλες σήμερα έχουμε -ευτυχώς- στη διάθεσή μας πολλές και ιδιαίτερα ποιοτικές επιλογές για τη διατροφή του παιδιού. Και σε ό,τι αφορά στις κυρίαρχες διατροφικές τάσεις της εποχής μας, μία τάση που ήρθε για να μείνει και αξίζει να δοκιμάσεις τόσο για εσένα, όσο και για το μικρό σου, είναι εκείνη που σε καλεί να στραφείς στα βιολογικά προϊόντα.

Πιθανότατα σκέφτεσαι, βέβαια, το πώς θα καταφέρνεις να πηγαίνεις κάθε μέρα σε μία βιολογική αγορά ή να βρίσκεις τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα για να ετοιμάζεις γεύματα για το μωρό σου. Ακόμη περισσότερο όμως, σε προβληματίζει το πώς θα μπορείς να ετοιμάζεις φρέσκα, βιολογικά γεύματα για το μωρό ή το παιδί, όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού και δη, στον προορισμό των διακοπών σας.

nuicious-2.jpg

Μία νέα, «έξυπνη» λύση, λοιπόν, που επιλέγουν πολλές μαμάδες -για να μην χρειάζεται να παίρνουν δεκάδες σκεύη μαζί τους στις διακοπές- είναι τα έτοιμα, φρέσκα βιολογικά γεύματα για μωρά, όπως τα δημοφιλή Nulicious! Θα τα αγοράσεις, θα τα βάλεις στο ψυγείο και αρκεί να τα ζεστάνεις, για να έχει γρήγορα το μικρό σου ένα πλούσιο και νόστιμο γεύμα, γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Ουσιαστικά, με το που θα ανοίγεις τη συσκευασία, με ένα απλό ζέσταμα θα προσφέρεις στο μωρό σπιτικό φαγητό με αγνές, βιολογικές πρώτες ύλες!

Το must-know tip μας: Αν δεν το γνώριζες, η Nulicious είναι η πρώτη εταιρεία που παρέχει φρέσκα βιολογικά βρεφικά γεύματα που έχουν παραχθεί σε συνεργασία με αναγνωρισμένους διατροφολόγους και παιδιάτρους και τα προϊόντα της μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των μωρών από την πρώτη ημέρα που ξεκινούν τα στερεά γεύματα!

nulicious-3.jpg

Όταν τα σνακ των παιδιών είναι bio και γεμάτα θρεπτικά συστατικά

«Και τι μπορώ να κάνω αν εκτός από αγνά και βιολογικά γεύματα, θέλω να προσφέρω στο παιδί μου και τα αντίστοιχα σνακ;», θα μας ρωτήσεις. Και πάλι, το «μυστικό» βρίσκεται στην κατάλληλη προετοιμασία και η Nulicious μπορεί να σε βοηθήσει και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Βλέπεις, πέρα από το ότι μπορείς να προσφέρεις τα γεύματά της και στο μεγαλύτερο παιδάκι σου, ταυτόχρονα πολλά από τα προϊόντα της αποτελούν τις ιδανικές -και γεμάτες βιταμίνες- βάσεις για σνακ. Τι μπορείς να ετοιμάσεις ως σνακ με τα προϊόντα Nulicious; Από τηγανίτες μέχρι κέικ μπανάνας. Μάλιστα, μία καλή ιδέα τώρα που είναι καλοκαίρι, είναι να τα βάζεις στην κατάψυξη και να προσφέρεις στα μικρά σου θρεπτικά και λαχταριστά σνακ, όπως γρανίτες-παγωτά!

nulicious-4.jpg

Γενικά, οι επιλογές που έχεις για πιο γλυκά και φρουτένια σνακ με βάση τα βιολογικά γεύματα της Nulicious, είναι πολλές. Από γεύμα με μήλο και μπανάνα, μέχρι γεύμα με αχλάδι, μπανάνα και μάνγκο ή δαμάσκηνο και μήλο. Όσο για τα μωράκια που είναι από επτά μηνών και πάνω (όταν και μπορεί να γίνει εισαγωγή στο γιαούρτι, δηλαδή), υπάρχουν και προϊόντα όπως το γιαούρτι με βατόμουρα και αχλάδι, αλλά και το γιαούρτι με φρούτα και βρώμη!

nulicious-5.jpg

Το must-know tip μας: Αν στην καθημερινότητά σου προσπαθείς να περιορίζεις το food waste, σου έχουμε και ένα «μυστικό». Μπορείς να συνδυάζεις τα γεύματα Nulicious μεταξύ τους. Αν για παράδειγμα το μικρό σου αφήσει λίγο από το γεύμα με το μήλο και έχεις στο ψυγείο, γεύματα που περιέχουν αχλάδι ή ακόμη και γιαούρτι, βατόμουρο και αχλάδι, μπορείς να ετοιμάσεις ένα δικό σου, γευστικό mix, ώστε τίποτα να μην πάει χαμένο!

nulicious-6.jpg

Πώς τα σωστά θρεπτικά συστατικά στις σωστές αναλογίες θα κάνουν τη διαφορά

Διακοπές με το μωρό ή το παιδί, σημαίνει καλή προετοιμασία, ειδικότερα αν το μικρό σου κάνει τώρα το πέρασμά του στις στερεές τροφές. Μπορεί, λοιπόν, να έχεις εντάξει ήδη βιολογικά προϊόντα στο μενού του μικρού σου, αλήθεια όμως, ξέρεις ποια ακριβώς είναι τα συστατικά που χρειάζεται για την ομαλή ανάπτυξή του και σε ποιες ποσότητες τα έχει ανάγκη;

Στις διακοπές σίγουρα δεν μπορείς να σκέφτεσαι, να υπολογίζεις και να μετράς τα πάντα. Μπορείς όμως να προετοιμαστείς έγκαιρα για το μενού του παιδιού, ώστε να είσαι σίγουρη πως θα καλύπτει όλες τις διατροφικές του ανάγκες, κάθε μέρα. Αυτό το έχει αναλάβει για εσένα η Nulicious, λοιπόν.

nulicious-7.jpg

Σκέψου απλώς ότι τα φρέσκα, βιολογικά βρεφικά γεύματα που διαθέτει, βασίζονται σε συνταγές που έχουν δημιουργηθεί με μεγάλη ακρίβεια, ώστε να περιέχουν τα σωστά θρεπτικά συστατικά, στις σωστές αναλογίες. Από τα απαραίτητα μακροθρεπτικά στοιχεία, δηλαδή τις πρωτεΐνες, τους υδατάνθρακες και τα λιπαρά, μέχρι τα βασικά μικροθρεπτικά συστατικά, όπως τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία που χρειάζεται το παιδί.

Με λίγα λόγια, διαθέτουν όλα τα παραπάνω στις σωστές αναλογίες. Και αυτό είναι το «κλειδί» για την ολοκληρωμένη σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών. Όσο για τις επιλογές για ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό βιολογικό γεύμα για το παιδί, είναι πολλές. Από μοσχάρι με καρότο και πατάτα, μέχρι κεχρί μοσχάρι με τομάτα και φρούτα, κοτόπουλο με μπρόκολο, γλυκοπατάτα και σπανάκι, κοτόπουλο με κολοκύθα και κινόα και μεταξύ άλλων, κόκκινες φακές με καρότο, αχλάδι και παστινάκι!

Το must-know tip μας: Σου προτείνουμε τα συγκεκριμένα γεύματα για το μωρό ή το μεγαλύτερο παιδάκι σου, διότι εκτός από βιολογικά, παρασκευάζονται και συσκευάζονται με τις αυστηρότερες προδιαγραφές, ενώ η τεχνολογία υψηλής πίεσης που χρησιμοποιεί η εταιρεία επιτρέπει τη διατήρηση όλων των μικροθρεπτικών συστατικών αναλλοίωτων.

nulicious8.jpg

Το σίγουρο είναι πως οι πρώτοι 24 μήνες των παιδιών μας, είναι πολύ σημαντικοί για την ανάπτυξή τους. Σε όποια ηλικία και αν βρίσκεται το παιδάκι σου όμως, έχεις κάθε λόγο, να είσαι λίγο πιο σχολαστική με τη διατροφή του. Διότι αυτή είναι που θα το βοηθήσει να αναπτυχθεί, όπως πρέπει. Είτε αυτήν την περίοδο ετοιμάζεσαι για διακοπές, είτε είσαι στην πόλη, λοιπόν, όσο έντονο και αν είναι το πρόγραμμά σου, έχεις τη δυνατότητα να προσφέρεις στο μικρό σου κάτι νόστιμο, θρεπτικό και ταυτόχρονα, φρέσκο και βιολογικό, δηλαδή κάτι… nutritious και delicious, όπως τα Nulicious!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved