Τι μπορεί να πιει το νήπιο εκτός από γάλα και νερό

Ροφήματα που μπορεί να πίνει ένα νήπιο, όταν δεν θέλει μόνο γάλα ή νερό.

Τι μπορεί να πιει το νήπιο εκτός από γάλα και νερό

Τα νήπια, όπως όλα παιδιά, πρέπει να πίνουν άφθονο νερό ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού. Πέρα όμως από το νερό και το γάλα, τι άλλες εναλλακτικές υπάρχουν που να είναι υγιεινές και να μην επιβαρύνουν τον οργανισμό τους με θερμίδες;

Οι επιλογές που έχετε είναι αρκετές, ωστόσο, δεν πρέπει να αντικαταστήσουν το νερό.

ti mporei na pinei to nipio1

Τι μπορεί να πίνει το νήπιο

Νερό καρύδας

Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και με γλυκιά γεύση, το νερό καρύδας είναι εξαιρετικό για το μικρό σας. Αποτελεί επίσης μια καλή πηγή ασβεστίου και βιταμίνης C και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αφυδάτωσης όταν το παιδί σας είναι άρρωστο ή έχει διάρροια.

Smoothies

Αν το παιδί σας δεν τρώει φρούτα, τα smoothies είναι μια καλή εναλλακτική. Ανακατέψτε μπανάνες, κεράσια, αχλάδι και γενικά φρούτα εποχής, προσθέστε λίγο μέλι ή γιαούρτι και έχετε έτοιμο ένα γευστικό ρόφημα. Προσοχή με τα πρόσθετα υλικά γιατί ενδέχεται να αυξήσουν σημαντικά τη θερμιδική αξία του smoothie.

ti mporei na pinei to nipio2

Γάλα με φράουλες

Λιώστε μισό φλιτζάνι φράουλες και ανακατέψτε τις σε γάλα προκειμένου να του δώσετε μια φρουτένια γεύση.

Φυσικός χυμός φρούτων

Οι φυσικοί χυμοί αποτελούν μια πολύ καλή πηγή θρεπτικών συστατικών και είναι ιδιαίτερα πρακτική επιλογή όταν δεν μπορούν τα παιδιά να καταναλώσουν ολόκληρα φρούτα. Ωστόσο, καλό είναι να περιορίζετε την κατανάλωση φυσικών χυμών σε όχι περισσότερο από 1 φλιτζάνι (240ml) καθημερινά προτιμώντας πάντα τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Νερό με λεμόνι

Στύψτε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού ή ρίξτε μερικές φέτες αγγουριού στο νερό ώστε το παιδί να δοκιμάζει νέα γεύση χωρίς να καταστρέφει τα δόντια του. Το λεμόνι είναι επίσης εξαιρετικό για την πέψη και πηγή ενυδάτωσης – καθιστώντας το ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

ti mporei na pinei to nipio3

Χυμός λαχανικών

Μπορείτε να αναμίξετε τα λαχανικά με μερικά φρούτα για μια πιο φιλική για τα παιδιά γεύση – τα καρότα και τα πορτοκάλια συνδυάζονται καλά καλά όπως τα μάνγκο, ο ανανάς και το λάχανο.

Πηγή: motherandbaby.co.uk

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε με αφορμή τα 10 χρόνια Mothersblog.gr

love you tender
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved