Baby food με αβοκάντο και μύρτιλα - Φτιάξτε την σούπερ φρουτόκρεμα

  • Τα οφέλη των φρούτων για τη σούπερ υγιεινή φρουτόκρεμα
  • Τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής
Baby food με αβοκάντο και μύρτιλα - Φτιάξτε την σούπερ φρουτόκρεμα

Από τη βρεφική ηλικία και μόλις τα παιδιά περάσουν στις τροφές που σερβίρονται με το κουτάλι, μπορεί να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό τους σύστημα μέσα από τις τροφές που σαν γονείς διαλέγουμε για εκείνα.

Ως διατροφολόγος, καθημερινά μέσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram προτείνω διάφορους συνδυασμούς που ωφελούν τα μωρά. Μια τέτοια είναι και αυτή η συνταγή που θα δείτε παρακάτω. Ένας συνδυασμός φρούτων για μια σούπερ φρουτοκρεμα πλούσια σε αντιοξειδωτικα και άλλα πολλά ωφέλιμα συστατικά.

Τα οφέλη των φρούτων για τη σούπερ υγιεινή φρουτόκρεμα

Μπανάνα: Η μπανάνα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα. Τη βρίσκουμε κάθε εποχή του χρόνου, ενώ η μαλακή υφή και η γλυκιά γεύση της, την κάνουν το αγαπημένο φρούτο των παιδιών. Μεταξύ άλλων συμβάλλει στην καλή λειτουργεία του εντέρου, προκαλεί αίσθηση κορεσμού, είναι εύπεπτη, κάνει καλό στην καρδιά, συμβάλλει στην ανάπτυξη των οστών και την υγεία των ματιών και προλαμβάνει την αναιμία, καθώς εκτός από κάλλιο περιέχει σίδηρο και βιταμίνη Α.

Μύρτιλα: Τα μύρτιλα περιέχουν ουσίες που παίζουν σημαντικό ρόλο στη συγκέντρωση, αλλά και στη μνήμη των παιδιών. Ονομάζονται ανθοκυανίνες και σύμφωνα με μελέτες φαίνεται ότι επιδρούν αποτελεσματικά στον παιδικό εγκέφαλο.

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Με 20 βιταμίνες και μέταλλα σε κάθε μερίδα (1/3 ενός μέσου αβοκάντο) συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών B1, B2, B3, B5, B6, C, E, K, φολικό οξύ, κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο, τα παιδιά σας θα πάρουν γεμίσουν ενέργεια και πολλά θρεπτικά συστατικά. Τα αβοκάντο επίσης αξίζει να γνωρίζετε ότι δεν περιέχουν νάτριο, χοληστερόλη και ζάχαρη.

Τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής

froutokrema me avocado 1

Υλικά για 1 μερίδα

  • 1/2 μπανάνα
  • 1/2 αβοκάντο
  • 1 χούφτα μυρτιλα (blueberries)

Πώς θα τη φτιάξετε:

Βήμα 1ο: Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να αλεστούν καλά.

Βήμα 2ο: Βάλτε το σε ένα μπολ και ταϊστε το μικρό σας. Σίγουρα το μωρό σας θα ενθουσιαστεί.

Γεωργία Ζιώγου
MSc διαιτολόγος - διατροφολόγος
Στοιχεία επικοινωνίας: Instagram / τηλ: 2155015948 - 6984510753

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved