Νόστιμοι τρόποι να σερβίρετε πορτοκαλί λαχανικά στα μωρά

  • Αρχίστε με τα βασικά
  • Χρησιμοποιήστε τα ως βάση
  • Περάστε στα finger foods
  • Μην μένετε στα βασικά
Νόστιμοι τρόποι να σερβίρετε πορτοκαλί λαχανικά στα μωρά

Τι είναι νόστιμο και θρεπτικό; Τα πορτοκαλί λαχανικά. Και ιδού οι αποδείξεις.

Αρχίστε με τα βασικά

Τα καρότα, η πορτοκαλί κολοκύθα και οι γλυκοπατάτες περιέχουν θρεπτικά συστατικά όπως βήτα-καροτίνη, βιταμίνη Α και κάλιο σε κάθε μπουκιά, λέει η Jenna Helwig, συγγραφέας του Baby-Led Feeding και διευθύντρια τροφίμων στο Parents.com. Επειδή αυτά τα λαχανικά είναι γλυκά από τη φύση τους, τείνουν να είναι αρεστά στα μικρά κάτω των 1 ετών.

Χρησιμοποιήστε τα ως βάση

Μόλις το μωρό σας δοκιμάσει απλούς πορτοκαλί πουρέδες λαχανικών, προσθέστε λίγο κύμινο, κανέλα ή ρίγανη σε αυτούς για μάθει μερικές επιπλέον γεύσεις ή συνδυάστε ένα πουρέ γλυκοπατάτας με μοσχαρίσιο κιμά πλούσιο σε σίδηρο, τον οποίο η Helwig αποκαλεί «η παιδική εκδοχή ενός χάμπουργκερ και τηγανητές πατάτες!» Τέλος, προσθέστε μια κουταλιά πουρέ γλυκοπατάτας στον πουρέ αρακά ή στον πουρέ φασολιών. Θα μας θυμηθείτε. Ο πορτοκαλί πουρές κάνει "θαύματα" όταν συνοδεύεται με πράσινα λαχανικά.

poures karoto gia paidia

Περάστε στα finger foods

Εάν το μωρό σας λατρεύει τα πολτοποιημένα καρότα και είναι έτοιμο για μαλακά, ψιλοκομμένα φαγητά, δοκιμάστε το εξής: Κόψτε τα καρότα σε κομμάτια σε μέγεθος που θα μπορεί να πιάσει με το χέρι του. Στη συνέχεια, μαγειρέψτε τα στον ατμό ή ψήστε τα ώστε να είναι αρκετά μαλακά για να πολτοποιηθούν με τον αντίχειρα και τον δείκτη σας. "Τα περισσότερα μωρά είναι αρκετά περίεργα και αυτό τα κάνει να θέλουν να πάρουν το νέο φαγητό στα χέρια τους, να το δοκιμάσουν και να το λιώσουν", αναφέρει η Helwig.

Μην μένετε στα βασικά

Οι κόκκινες φακές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και πρωτεΐνη. Οι πορτοκαλί πιπεριές μπορούν να ψηθούν και να αναμειχθούν με πατάτες ή ψιλοκομμένο κοτόπουλο. Επίσης ο πουρές κολοκύθας ή καρότου, μπορεί να προστεθεί μέσα σε smoothies. Τα πορτοκαλί φαγητά είναι μια νόστιμη προσθήκη στο οικογενειακό τραπέζι για τα επόμενα χρόνια. Ακόμα και όταν το παιδί σας αρχίζει να ξεπερνά τις παιδικές τροφές, μην σταματήσετε να σερβίρετε αυτές τις υγιεινές τροφές!

πηγή: Parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved