Πολύχρωμο Fudge (Φατζ) με τρία υλικά που θα ξετρελάνει τα παιδιά

  • Τι είναι το Fudge
  • Ένα γρήγορο γλυκό που μπορούν να φτιάξουν οι μαμάδες
  • Συνταγή με τρία μόνο υλικά
Πολύχρωμο Fudge (Φατζ) με τρία υλικά που θα ξετρελάνει τα παιδιά
photo instagram @cutiepiebakerynl

Τι είναι το Fudge

Το fudge (Φατζ) για όσες αναγνώστριες (και αναγνώστες) δεν το γνωρίζουν είναι ένα πολύ δημοφιλές γλυκό τόσο στην Αμερική όσο και στην Δυτική Ευρώπη. Τι το κάνει ανάρπαστο; Η νοστιμιά του και η ιδιαίτερη μαστιχωτή υφή του.

Οι περισσότεροι το φτιάχνουν με σοκολάτα ή με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει αρκετές παραλλαγές αυτού του νόστιμου και λαχταριστού σοκολατένιου γλυκού.


https://www.instagram.com/p/CLwjHQegS5V/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ένα γρήγορο γλυκό που μπορούν να φτιάξουν οι μαμάδες

Οι περισσότερες μαμάδες, κυρίως λόγω της δουλειάς τους και του αρκετά φορτωμένου προγράμματός τους, δεν είναι λίγες οι φορές που αναζητούν γρήγορα γλυκά για να φτιάξουν για τα μικρά τους αγγελούδια. Είτε για να καλύψουν μια ξαφνική λιγούρα, είτε για να κεράσουν τους φίλους τους με αφορμή τη γιορτή ή τα γενέθλιά τους.

Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζονται μια συνταγή νόστιμη, εύκολη, γρήγορη και κυρίως αρεστή στο μάτι. Τα παιδιά πρώτα εντυπωσιάζονται από την εμφάνιση και μετά από την γεύση. Αυτό το fudge δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο. Χρειάζεστε μόνο τρία υλικά για να το φτιάξετε και με μια μικρή παραλλαγή χρωμάτων (ειδικά της τρούφας) μπορεί να μετατραπεί από Fudge μονόκερου, σε fudge του Spiderman (αν χρησιμοποιήσετε μπλε και κόκκινο χρώμα).

Συνταγή με τρία μόνο υλικά

Τι θα χρειαστείτε για να το φτιάξετε:

  • 1 κούπα λευκά δάκρυα σοκολάτας
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • πολύχρωμη τρούφα (διαλέξτε ό,τι θέλετε και ό,τι σας εντυπωσιάζει
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής

https://www.instagram.com/p/CQDYlzigDYG/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πώς θα το φτιάξετε:

Βήμα 1ο: Στρώστε ένα τετράγωνο ταψί μεγέθους 25Χ25 εκ. με μεμβράνη. Βάλτε αρκετή για να περισσέψει και γύρω από το ταψί.

Βήμα 2ο: Σε μπεν μαρί λιώστε τη λευκή σοκολάτα. Προσοχή μην σας "κόψει" η λευκή σοκολάτα είναι ευαίσθητη.

Βήμα 3ο: Μόλις λιώσει η σοκολάτα, προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθεί το μείγμα.

Βήμα 4ο: Μοιράστε το μείγμα και χρωματίστε το με χρώμα ζαχαροπλαστικής. (Κατά προτίμηση πάστα και όχι αυτό που βρίσκετε στο σουπερμάρκετ. Οι συγκεκριμένες τρεις συσκευασίες χρωμάτων που υπάρχουν στο σουπερμάρκετ, έχουν ως βάση το νερό και θα κόψει η σοκολάτα σας).

Βήμα 5ο: Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρά και αδειάστε τα εναλλάξ στο ταψί. Πασπαλίστε με τρούφα, καλύψτε με τη μεμβράνη που εξέχει από το ταψί και τοποθετήστε στο ψυγείο να παγώσει.


https://www.instagram.com/p/B9sS-4YlHBX/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Βήμα 6ο: Κόψτε το σε κομμάτια. Αν θέλετε να το κάνετε κέρασμα για παιδιά δεν έχετε παρά να τα βάλετε σε πλαστικά σακουλάκια και να τα κλείσετε με πολύχρωμη κορδέλα.

extra tip: Αν φοβάστε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής, δοκιμάστε τα ροζ δάκρυα σοκολάτας, μαζί με τη λευκή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved