Μετατρέψτε το σπιτικό ποπ κορν σε ένα υγιεινό banana-split

  • Τα οφέλη των υλικών
  • Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε και βήμα-βήμα η συνταγή
Μετατρέψτε το σπιτικό ποπ κορν σε ένα υγιεινό banana-split

Σίγουρα όλοι γνωρίζετε το κλασικό αμερικάνικο επιδόρπιο με βάση το παγωτό και την μπανάνα, όμως υπάρχει τρόπος να το μετατρέψετε σε ένα απίθανο υγιεινό σνακ, όταν το παιδί σας ζητάει κάτι για να φάει το απόγευμα ή για να συνοδεύσει την αγαπημένη του ταινία.

Αυτή είναι λοιπόν μία από τις υγιεινές παραλλαγές του banana-split και είναι σίγουρο ότι θα τη λατρέψουν τα παιδιά σας.

Τα οφέλη των συστατικών

Για να φτιάξετε το banana-split με ποπ κορν, θα χρειαστείτε σπιτικό ποπ κορν, αποξηραμένες μπανάνες και φράουλες, δάκρυα μαύρης σοκολάτας και καβουρδισμένα αμύγδαλα ή φουντούκια.

popcorn me apoxiramena frouta 2

Ποπ κορν: Υπάρχουν μερικά οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση ποπ κορν. Εκτός από το ότι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, το ποπ κορν περιέχει επίσης φαινολικά οξέα, ένα είδος αντιοξειδωτικού. Επιπλέον, το ποπ κορν είναι ένα δημητριακό ολικής αλέσεως, μια σημαντική ομάδα τροφίμων που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη, καρδιακών παθήσεων και υπέρτασης στους ανθρώπους.

Αποξηραμένη μπανάνα: Γνωρίζατε ότι οι αποξηραμένες μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες σε σύγκριση με τα φρέσκα φρούτα; Είναι σύμμαχός σας αν υποφέρετε από πεπτικά προβλήματα, δυσκοιλιότητα ή έχετε συχνά καούρες. Είναι πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα όπως κάλιο, μαγγάνιο, χαλκό και μαγνήσιο, όλα απαραίτητα για την καλή λειτουργία του σώματός σας. Η αποξηραμένη μπανάνα επίσης έχει αντισηπτικές ιδιότητες και την ιδιότητα να διατηρεί το δέρμα σας και την υγεία των οστών σας σε καλή κατάσταση.

Αποξηραμένη φράουλα: Οι αποξηραμένες φράουλες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, περιέχουν φυτικές ίνες, κάλιο, αντιοξειδωτικά και βαλανοκετόνη, μια φλαβονόλη που βρίσκεται σε πολλά φρούτα, λαχανικά, φύλλα και σπόρους.

Μαύρη σοκολάτα: Η μαύρη σοκολάτα έχει οργανικές ενώσεις που είναι ενεργές όταν βρίσκονται στο σώμα και δρουν ως αντιοξειδωτικά - συγκεκριμένα φλαβανόλες, πολυφαινόλες και κατεχίνες.

Αμύγδαλα: Τα αμύγδαλα περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και έτσι μπορεί να προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία. Μόνο μια χούφτα αμύγδαλα περιέχει το ένα όγδοο των ημερήσιων αναγκών ενός ατόμου σε πρωτεΐνη.

Φουντούκια: Τα φουντούκια περιέχουν βιταμίνη Ε, υγιεινό λίπος, πρωτεΐνη και φυτικές ίνες ενθαρρύνοντας τις τακτικές κινήσεις του εντέρου και βοηθώντας στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Υγιεινό banana-split με ποπ κορν

ygieino banana split

photo by Michael Piazza @parents.com

Αφού μάθατε τα οφέλη των παραπάνω τροφών πάμε να δούμε πώς θα φτιάξετε αυτό το σούπερ υγιεινό σνακ για τα παιδιά σας. Να θυμάστε ότι είναι κατάλληλο όχι μόνο για το απόγευμα που τα παιδιά ζητούν κάτι γλυκό ή όταν τους βάζετε να δουν μια ταινία. Είναι κατάλληλο επίσης και για κολατσιό στο σχολείο.

Υλικά:

  • 8 κούπες σπιτικό ποπ κορν
  • 1 κούπα μπανάνα αποξηραμένη
  • 1/2 κούπα δάκρυα μαύρης σοκολάτας
  • 6 κ.τ.σ αποξηραμένες φράουλες
  • 1/2 κούπα ψημένα αμύγδαλα ή φουντούκια

Πώς θα τα φτιάξετε:

Βήμα 1ο: Φτιάξτε τα ποπ κορν

Βήμα 2ο: Πάρτε ένα μεγάλο δοχείο που σφραγίζει αεροστεγώς.

Βήμα 3ο: Βάλτε όλα τα υλικά μέσα στο δοχείο, ανακατέψτε τα και σφραγίστε με το καπάκι.

Βήμα 4ο: Κάθε φορά που το μικρό σας θέλει ένα σνακ, βάλτε του σε ένα μπολ αυτό το super υγιεινό ποπ κορν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved