Γιατί τα μωρά δεν κάνει να πίνουν νερό πριν τον έκτο μήνα;

  • Γιατί δεν κάνει τα μωρά να πίνουν νερό;
  • Πώς ενυδατώνεται το μωρό;
  • Πώς θα εισάγετε το νερό στη διατροφή του μωρού;
  • Πόσο νερό πρέπει να πίνει ένα μωρό μεγαλύτερο των έξι μηνών;
Γιατί τα μωρά δεν κάνει να πίνουν νερό πριν τον έκτο μήνα;

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα μωρά μικρότερα των έξι μηνών δεν κάνει να πίνουν νερό. Γνωρίζετε όμως το λόγο;

«Το νερό θα αντικαταστήσει το μητρικό ή ξένο γάλα, το οποίο σημαίνει ότι το βρέφος δεν θα πάρει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται» εξηγεί η dr Krystyn Parks που ειδικεύεται σε θέματα παιδικής και βρεφικής διατροφής.

Σύμφωνα δηλαδή με την ειδικό, δίνοντας στο μωρό νερό, το στομάχι του γεμίζει, με αποτέλεσμα να μπορεί να δεχτεί λιγότερη ποσότητα γάλακτος που αποτελεί και τη βάση της διατροφής του. Ο κίνδυνος, συνεπώς, που ελλοχεύει μακροπρόθεσμα είναι το μωρό να έχει έλλειψη σε θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη του.

Μετά τον έκτο μήνα, τα μωρά μπορούν να καταναλώσουν περιορισμένη ποσότητα νερού. Ωστόσο, το νερό γίνεται πραγματικά απαραίτητο μόνο όταν το μωρό φτάσει στην ηλικία του ενός έτους.

Πώς ενυδατώνεται το μωρό;

Τα μωρά μικρότερα του ενός έτους ενυδατώνονται επαρκώς από το μητρικό ή το ξένο γάλα που καταναλώνουν. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι το μητρικό γάλα αποτελείται κατά 80% από νερό και ακόμα και αν το μωρό εμφανίσει συμπτώματα αφυδάτωσης, είναι προτιμότερο να του δώσετε μητρικό γάλα που έχει μεγάλη διατροφική αξία, παρά νερό.

mwro nero kupellaki

Πώς θα εισάγετε το νερό στη διατροφή του μωρού;

Περίπου στον έκτο μήνα μπορείτε σιγά σιγά να δίνετε μικρές ποσότητες νερού στο μωρό με ένα ειδικό κυπελάκι για βρέφη ή και ένα ποτήρι.

«Εάν χρησιμοποιείτε ποτήρι χωρίς ειδικό στόμιο ή καπάκι θα πρέπει να βοηθήσετε το μωρό σας. Καθοδηγήστε το να φέρει το ποτήρι στα χείλη του, μετρήστε ένα, δύο κι έπειτα χαμηλώστε το ποτήρι» συμβουλεύει η dr Parks.

Πόσο νερό πρέπει να πίνει ένα μωρό μεγαλύτερο των έξι μηνών;

«Στην αρχή το βρέφος δεν χρειάζεται στην πραγματικότητα το νερό, ωστόσο η όλη διαδικασία είναι σημαντική για να μάθει να πίνει νερό από το ποτηράκι του.»

  • Όσον αφορά την ποσότητα, τα μωρά 6 με 12 μηνών πρέπει να πίνουν από 120 μέχρι 235 ml νερό την ημέρα,
  • Τα μωρά 12 μηνών μέχρι και να γίνουν 2 ετών πρέπει να πίνουν από 235 μέχρι 945 ml νερό την ημέρα.

Πηγή: verywellfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved