Ρεβεγιόν στο σπίτι: Τι μπορεί να φάει το νήπιο στο γιορτινό τραπέζι

  • Ποια φαγητά μπορεί να φάει το νήπιο άφοβα
  • Πρέπει να μαγειρέψετε συγκεκριμένο φαγητό για τα νήπια;
Ρεβεγιόν στο σπίτι: Τι μπορεί να φάει το νήπιο στο γιορτινό τραπέζι

Οι ετοιμασίες για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι έχουν ξεκινήσει. Λίγο πολύ έχετε καταλήξει στα φαγητά που θα μαγειρέψετε για την οικογένεια και τους φίλους σας και το ερώτημα που τίθεται όταν υπάρχουν μικρά παιδιά είναι: Τι θα φάει το νήπιο;

Την απάντηση δίνει η Dr Sarah Schenker , διαιτολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «My Sugar-Free Baby and Me»: «Από την ηλικία των έξι μηνών το μωρό σας μπορεί να φάει σχεδόν οτιδήποτε από το εορταστικό γεύμα σας, αλλά υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις».

Ας δούμε τι μπορείτε να δώσετε στο νήπιο να φάει χωρίς φόβο:

Γαλοπούλα και άλλα κρέατα

galopoula

Ό,τι κρέας κι αν ψήνετε γι΄αυτή τη μέρα, μπορείτε να δώσετε λίγο στο μικρό σας. Η γαλοπούλα είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα και είναι πηγή καλής πρωτεΐνης, όπως και το κοτόπουλο, το μοσχάρι και το αρνί. Η συμβουλή της Dr Sarah Schenker είναι να αποφεύγετε να δίνετε στο παιδί κρέας με πολλά καρυκεύματα και να δίνετε μικρά κομμάτια ώστε να μπορούν να τα μασήσουν μόνα τους.

Λαχανικά

laxanika

Είτε πρόκειται για καρότα, λαχανάκια, κουνουπίδι ή λάχανο, το…ουράνιο τόξο λαχανικών που σερβίρεται σε ένα γιορτινό γεύμα, παρέχει μια τεράστια γκάμα απαραίτητων βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών για το μωρό σας. Μην τους δίνετε λαχανικά στα οποία έχει προστεθεί αλάτι κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ή μετά, και εάν ετοιμάζετε λαχανικά με μέλι, φροντίστε να τα αποφεύγετε για παιδιά κάτω του ενός έτους.

Πατάτες

papates

Πλούσιες σε βασικά θρεπτικά συστατικά όπως σίδηρο, βιταμίνη Β6, φυλλικό οξύ και ψευδάργυρο, οι πατάτες περιέχουν επίσης βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C και χολίνη, η οποία είναι σημαντική για την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Εκτός από τον ανάλατο πουρέ, δώστε τους ένα κομμάτι ψητής πατάτας για να το ευχαριστηθούν (βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μην μπορεί να το καταπιείτε ολόκληρο).

Σκληρό, παστεριωμένο τυρί

cheese

Το NHS αναφέρει ότι το τυρί μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας υγιεινής, ισορροπημένης διατροφής για μωρά και μικρά παιδιά καθώς παρέχει ασβέστιο, πρωτεΐνες και βιταμίνες. Το παστεριωμένο τυρί με πλήρη λιπαρά που περιλαμβάνει σκληρά τυριά, όπως το ήπιο τσένταρ και το τυρί κρέμα είναι καλό για ένα μωρό από έξι μηνών. Αποφύγετε τα αλμυρά τυριά ή τα πολύ σκληρά καθώς δεν θα μπορεί να τα φάει.

Πηγή: which.co.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved