Τάϊσμα με μπουκάλι: Πότε αντικαθιστούμε το μπιμπερό και τις θηλές του

  • Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε τη θηλή από το μπιμπερό;
  • Πώς θα ξέρετε ότι πρέπει να αλλάξετε τη θηλή;
Τάϊσμα με μπουκάλι: Πότε αντικαθιστούμε το μπιμπερό και τις θηλές του

Οι διατροφικές απαιτήσεις ενός μωρού αλλάζουν καθώς μεγαλώνει και οι θηλές του μπουκαλιού πρέπει να καλύπτουν αυτές τις ανάγκες. Ως αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να αλλάζετε τη θηλή από καιρό σε καιρό για να έχει το μωρό μεγαλύτερη ροή γάλακτος.

Πότε πρέπει να αλλάξετε τη θηλή στο μπουκάλι;

Το πρώτο σημάδι για να αλλάξετε τη θηλή σε ένα μπιμπερό είναι η ανάπτυξη του ίδιου του μωρού. Καθώς το παιδί αναπτύσσεται, οι διατροφικές του ανάγκες αλλάζουν.
Η θηλή για ένα νεογέννητο έχει μία ή δύο μικρές τρύπες που επιτρέπουν την αργή ροή του γάλακτος. Επιπλέον, αυτό διευκολύνει το πιπίλισμα γιατί δεν χρειάζεται πολύ δύναμη για να απελευθερωθεί το γάλα από το μπουκάλι.

Μεταξύ 2 και 4 μηνών, τα μωρά χρειάζονται συνήθως μεγαλύτερο όγκο γάλακτος και έχουν επίσης καλύτερη διαχείριση των μυών της στοματικής κοιλότητας. Απομυζούν πιο δυνατά και τρέφονται πιο αποτελεσματικά.

Λόγω όλων των παραπάνω, σε αυτή την ηλικία, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε τη θηλή και το ίδιο το μπουκάλι.

pote allazoume thiles kai mpimpero

Έλεγχος θηλών

Ελέγχετε συχνά τις θηλές του μπουκαλιού (τουλάχιστον κάθε δύο έως τρεις μήνες) παρατηρώντας αν έχουν ένα από τα παρακάτω σημάδια:

  • Το γάλα χύνεται από τη μια πλευρά : Εάν μάλιστα βγαίνει ορμητικά, η τρύπα είναι πολύ μεγάλη και η θηλή πρέπει να αντικατασταθεί.
  • Αποχρωματισμός : αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι η θηλή αλλοιώνεται.
  • Ελαστικότητα : Αν τραβήξετε τη και δεν επανέλθει στο αρχικό της σχήμα, τότε θα πρέπει να την αλλάξετε.
  • Σκισίματα ή σπασίματα: Σε αυτή την περίπτωση είναι προφανές ότι η θηλή πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί.
pote allazoume thiles kai mpimpero2

Το μπιμπερό θέλει αντικατάσταση

Θα πρέπει να αντικαταστήσετε το μπιμπερό του μωρού σας εάν παρατηρήσετε:

  • Ρωγμές ή σπασίματα: Το παιδί σας μπορεί να τραυματιστεί κι αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο εάν χρησιμοποιείτε γυάλινα μπουκάλια.
  • Ακόμη όμως και σε ένα πλαστικό μπιμπερό, να θυμάστε ότι είναι πιθανό να κρατάνε μικρόβια αν υπάρχουν φθορές οπότε μετά από 6 μήνες θα πρέπει να αντικαταστεί.

Να θυμάστε ότι το καουτσούκ επειδή είναι από φυσικό υλικό είναι πιο υγιές. Όμως έχει το μειονέκτημα, ότι δεν αντέχει στον βρασμό και αν το επιλέξετε θα πρέπει να αλλάζετε την πιπίλα πολύ συχνά.Γι αυτό πολλοί γονείς προτιμούν τις θηλές σιλικόνης, οι οποίες αντέχουν στον βρασμό. Αποφασίστε με σύνεση εκ των προτέρων.



Να μην ξεχνάτε να συμβουλεύεστε τον παιδίατρο σας για ό,τι σας απασχολεί αλλά ταυτόχρονα να διαβάζετε και τις οδηγίες που κάθε εταιρεία εσωκλείει στα προϊόντα της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved