Μπορώ να ζεστάνω το γάλα του μωρού στον φούρνο μικροκυμάτων;

  • Πώς να ζεσταίνετε το γάλα του μωρού
  • Μπορείτε να βάζετε το βρεφικό μπουκάλι στο φούρνο μικροκυμάτων;
Μπορώ να ζεστάνω το γάλα του μωρού στον φούρνο μικροκυμάτων;

Ο φούρνος μικροκυμάτων για πολλούς είναι μια ιδιαίτερα χρήσιμη συσκευή αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορούν να ζεστάνουν ή να ξεπαγώσουν φαγητά.

Πρέπει ωστόσο να είστε προσεκτικοί όταν θέλετε να ζεστάνετε το γάλα του μωρού στο φούρνο μικροκυμάτων, ειδικά αν βιάζεστε, καθώς εγκυμονούν κίνδυνοι για την υγεία.

Φούρνος μικροκυμάτων: ασφάλεια

Καθώς η χρήση της συγκεκριμένης συσκευής άρχισε να εξαπλώνεται, προέκυψαν πολλές αμφιβολίες σχετικά με την ασφάλειά της.

Μεταξύ αυτών, ο κίνδυνος εμφάνισης ορισμένων ασθενειών λόγω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων ή η απώλεια θρεπτικών συστατικών όταν χρησιμοποιείται ως μέθοδος μαγειρέματος. Ωστόσο, καμία από αυτές τις θεωρίες δεν υποστηρίζεται από την επιστήμη.

fournos mikrokumatwn trofima

'Ομως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ορισμένους αποδεδειγμένους κινδύνους που μπορείτε να αποφύγετε λαμβάνοντας τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Ποιοι είναι αυτοί

Κίνδυνος εγκαυμάτων

Ένας από τους κύριους κινδύνους της θέρμανσης του γάλακτος στο φούρνο μικροκυμάτων είναι το κάψιμο στο σώμα του μωρού.

Επειδή ο φούρνος μικροκυμάτων ζεσταίνει τα τρόφιμα σε ελάχιστο χρόνο, είναι σημαντικό να ζεσταίνετε το γάλα για περίπου 30 δευτερόλεπτα και σε μέτρια ή χαμηλή ένταση. Επίσης, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς το μπουκάλι ενδέχεται να καίει ( εξου και το έγκαυμα) ενώ το γάλα να είναι χλιαρό ή κρύο.

Θυμηθείτε λοιπόν να δοκιμάζετε πάντα το γάλα στο χέρι σας πριν το δώσετε στο μωρό.

gala

Τοξικότητα των πλαστικών δοχείων

Έχετε ακούσει για τη δισφαινόλη Α ; Είναι μια ένωση που χρησιμοποιείται στην κατασκευή ορισμένων πλαστικών δοχείων, η οποία στο σώμα δρα όπως οι ενδοκρινικοί διαταράκτες. Συμπεριφέρεται δηλαδή σαν να είναι ορμόνη και αλλοιώνει ορισμένες μεταβολικές διεργασίες.Όταν θερμαίνονται τα μπουκάλια, αυτή η ουσία απελευθερώνεται σε μικρές ποσότητες, οι οποίες συσσωρεύονται στο σώμα . Κατά συνέπεια, μεσοπρόθεσμα, μεταβάλλουν τη φυσιολογική λειτουργία ορισμένων οργάνων και εμποδίζουν την ανάπτυξη του παιδιού.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Hazardous Materials , η προγεννητική ή πρώιμη μεταγεννητική έκθεση στη δισφαινόλη εμποδίζει την ψυχοκινητική ανάπτυξη σε παιδιά ηλικίας κάτω των 2 ετών . Επίσης, για κάθε 10πλάσια αύξηση κατά το δεύτερο τρίμηνο, η νοητική τους ανάπτυξη μειώνεται. Αυτό το αποτέλεσμα επαληθεύτηκε για τη διφαινόλη Α και Σ, αλλά όχι για τον τύπο ΣΤ.

Ένας άλλος κίνδυνος που σχετίζεται με την πρώιμη έκθεση σε ενδοκρινικούς διαταράκτες είναι η ανάπτυξη υπερβολικού βάρους και παχυσαρκίας στα παιδιά. Σύμφωνα με μια ανασκόπηση στο Journal Nature Review of Endocrinology , αυτές οι ουσίες αυξάνουν τη συσσώρευση λιπώδους ιστού.

Ταυτόχρονα, το 2010 ο FDA ( Food and Drug Administration ) πήρε θέση κατά της χρήσης αυτού του συστατικού σε μπιμπερό ,φλιτζάνια και γάλα.Επομένως, η ασφαλέστερη επιλογή είναι να χρησιμοποιείτε γυάλινα μπουκάλια ή κάποια εναλλακτική μέθοδο για να ζεσταίνετε το γάλα του μωρού σας.

fourno mikrokumatwn egkymosyni

Τρόποι για να ζεστάνετε το γάλα του μωρού

  • Αντικαταστήστε τα πλαστικά μπουκάλια με γυάλινα . Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγετε την παρουσία δισφαινόλης Α.
  • Είναι καλύτερο να ζεσταίνετε νερό και να ετοιμάσετε το γάλα. Αν γνωρίζετε τα γεύματα του μωρού η διαδικασία γίνεται ακόμα πιο εύκολη.

Τέλος, να θυμάστε ότι το γάλα όταν είναι ζεστό ( όχι καυτό) τα μωρά το απολαμβάνουν περισσότερο. Και φυσικά μην ξεχνάτε να ρίχνετε μερικές σταγόνες στο εσωτερικό του καρπού σας για να ελέγξετε τη θερμοκρασία του γάλατος.

Πηγή: youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved