Τα καλύτερα σνακς για τα παιδιά πριν πέσουν για ύπνο

  • Τι πρέπει να τρώνε τα παιδιά το βράδυ για να έχουν καλό ύπνο
  • Γάλα για βραδινό ή όχι;
  • Προτάσεις για σνακ που μπορείτε να δώσετε πριν τον ύπνο

 

Τα καλύτερα σνακς για τα παιδιά πριν πέσουν για ύπνο

Αντιμετωπίστε την πείνα που έχουν τα παιδιά σας πριν πέσουν στο κρεβάτι το βράδυ, με αυτά τα υπέροχα σνακ και τα tips των ειδικών. Θα βοηθήσουν το παιδί σας να κοιμηθεί όλη νύχτα σαν πουλάκι και μάλιστα χωρίς να γουργουρίζει η κοιλίτσα.

Τα σνακ πριν τον βραδινό ύπνο είναι μια τέλεια επιλογή για όλα εκείνα τα παιδιά που πεινάνε μέσα στην νύχτα και ψαχουλεύουν τα ντουλάπια και ανοίγουν το ψυγείο για να φάνε κάτι.

"Καθώς κοιμούνται τα κόκκαλά τους μεγαλώνουν και ο εγκέφαλός τους αναπτύσσεται και φυσικά επεξεργάζεται όλα όσα έμαθε μέσα στην ημέρα" εξηγεί η Nancy Z. Farrell, R.D.N., εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας. "Τα θρεπτικά τρόφιμα βοηθούν στην ανάπτυξη καλών προτύπων ύπνου"

Γάλα για βραδινό ή όχι;

Θυμάστε εκείνη την παλιά συμβουλή που έδιναν οι γονείς των γονιών μας, για το ζεστό γάλα πριν τον βραδινό ύπνο; Ε... κάτι ήξεραν οι γιαγιάδες μας. Τα γαλακτοκομικά περιέχουν τρυπτοφάνη, για την οποία μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να αυξήσει τη σεροτονίνη, την ηρεμιστική χημική ουσία που προκαλεί υπνηλία.

Πώς πάμε σήμερα αυτή τη συμβουλή ένα βήμα παρά πέρα; Οι ειδικοί προτείνουν να συνδυάστε αυτό το ζεστό ποτήρι γάλα με ένα κράκερ, ένα τοστάκι ή ένα μπολ με δημητριακά. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια φέτα τυρί με μερικά κράκερ ή ένα γιαούρτι που θα προσθέσετε μέσα μούρα. Λάβετε υπόψη ότι αυτό το σνακ δεν είναι επιδόρπιο. Αν θέλουν τα παιδιά σας μια γλυκιά λιχουδιά καλύτερα να τη δώσετε μετά το βραδινό και όχι ως σνακ πριν από τον ύπνο.

Ακόμη ένα πράγμα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας σαν γονείς είναι η ώρα. Θα πρέπει να σερβίρετε οποιοδήποτε σνακ το παιδί σας μία ώρα πριν το παιδί σας κοιμηθεί. Αυτό δίνει χρόνο στο παιδί σας να χωνέψει, εμποδίζοντάς το μάλιστα να χρησιμοποιήσει την πείνα ως δικαιολογία για να μην πάει στο κρεβάτι του για ύπνο. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι αν περάσει η προβλεπόμενη ώρα και το παιδί πεινάσει κοντά στην ώρα που θα πρέπει να πέσει για ύπνο, είστε υποχρεωμένη να του πείτε ότι η ώρα πέρασε και ότι θα πρέπει να περιμένει μέχρι την επόμενη ημέρα για να φάει.

Προτάσεις για σνακ που μπορείτε να δώσετε πριν τον ύπνο

Εμείς ρωτήσαμε τη διατροφολόγο μας, Ευσταθία Παπαδά και έδωσε μερικές προτάσεις για βραδινό σνακ που μπορείτε να δώσετε τα παιδιά σας. Δείτε τι προτείνει, παρακάτω.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved