Σωστή διατροφή στην παιδική ηλικία - 5 λόγοι που την κάνουν σημαντική

Σωστή διατροφή στην παιδική ηλικία -  5 λόγοι που την κάνουν σημαντική

Τα παιδιά είναι αναγκαίο να μάθουν να τρέφονται σωστά από μικρή ηλικία καθώς αυτό θα τα βοηθήσει να υιοθετήσουν υγιεινά πρότυπα διατροφής.Τα φρούτα, τα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά, οι πρωτεΐνες και τα δημητριακά δεν πρέπει να λείπουν από την καθημερινή τους διατροφή ακόμα και αν συχνά δυσανασχετούν.

pagosmiahmeradiatrofis2

Η σωστή διατροφή στην παιδική ηλικία είναι σημαντική για πολλούς λόγους με τους εξής πέντε πιο σημαντικούς:

Η σωστή διατροφή ενισχύει την άμυνα του οργανισμού

Ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα προϋποθέτει και σωστή διατροφή. Τα παιδιά είναι καθημερινά εκτεθειμένα σε μικρόβια. Για να μπορέσει το ανοσοποιητικό σύστημά τους να παρέχει ανοσία, το σώμα χρειάζεται βιταμίνη C και D, ψευδάργυρο, σελήνιο, σίδηρο και πρωτεΐνη.

Αυτό σημαίνει ότι ένα παιδί που τρέφεται σωστά μπορεί να χτίσει τοίχος ανοσίας και να αποκτήσει τα αντισώματα που χρειάζονται ώστε να αντιμετωπίσει τις ιώσεις και τα μικρόβια.

Βοηθάει το παιδί να αποκτήσει υγιεινές διατροφικές συνήθειες και ως ενήλικας

Οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες διασφαλίζουν ότι το παιδί σας μπορεί να διατηρήσει το σωστό σωματικό βάρος ανάλογα με τον σωματότυπό του. Το να πίνει νερό, να μασάει καλά το φαγητό, να τρώει συγκεκριμένες μερίδες, θα το βοηθήσουν να τρέφεται σωστά χωρίς να υπερφορτώνει το στομάχι του.

Παρέχει βασικές βιταμίνες και μέταλλα που είναι απαραίτητα στον οργανισμό

Οι βιταμίνες και τα μέταλλα όχι μόνο βοηθούν στην ανάπτυξη του παιδιού αλλά επίσης βοηθούν στην ανάπτυξη των οστών, καταπολεμούν τις λοιμώξεις, συμβάλλουν ακόμα στην καλή όραση.

pagosmiahmeradiatrofis1

Η κατανάλωση υγιεινών τροφών βοηθά στη σωστή ανάπτυξη

Από τη βρεφική ηλικία έως την πρώιμη ενηλικίωση, η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των οστών και των μυών καθώς και στη λειτουργία των οργάνων.
Εάν ένα παιδί δεν είναι σε θέση να λάβει τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξή του ή υποσιτίζεται, πιθανόν να εμφανίσει προβλήματα που σχετίζονται με το ύψος, το βάρος, ακόμα και με την ψυχολογία του ( κακή διάθεση, κούραση, κ.ο.κ.) .

Η σωστή διατροφή ενισχύει την ανάπτυξη του εγκεφάλου

Τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στην ανάπτυξη της λειτουργίας του εγκεφάλου και των οργάνων. Ωστόσο, ορισμένοι γονείς αγνοούν ότι η σωστή διατροφή πρέπει να ξεκινήσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ένα παιδί που στερείται σωστής διατροφής μπορεί να έχει πρόβλημα συγκέντρωσης ή νιώθει μια συνεχή κόπωση.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τρώτε υγιεινές και υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε όταν τα παιδιά σας είναι μικρότερα και να αρχίσετε να τρώτε πραγματική τροφή εκτός παιδικών ή πολτοποιημένων τροφών.

pagosmiahmeradiatrofis

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Η 16η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής για να τιμήσει την ίδρυση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (Food and Agriculture Organization, FAO) των Ηνωμένων Εθνών.Κάθε χρόνο πλήθος δράσεων οργανώνονται σε όλο τον κόσμο προκειμένου να υπενθυμίζουν τη σημασία του δικαιώματος στη διατροφή για όλους τους ανθρώπους παγκοσμίως.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved