Σνακ για το σχολείο: Τι επιλέγουν οι μαμάδες για το κολατσιό των παιδιών;

Τέσσερις μαμάδες μας είπαν τις προτάσεις τους για υγιεινό κολατσιό των παιδιών.

Σνακ για το σχολείο: Τι επιλέγουν οι μαμάδες για το κολατσιό των παιδιών;

Τα σχολεία ξεκίνησαν και μαζί τους ξεκίνησε και μία νέα καθημερινή ρουτίνα για γονείς και παιδιά. Εν μέσω πανδημίας έχουμε πολλές αναφέρει τη σημασία της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής για την υγεία των παιδιών και τη θωράκιση του ανοσοποιητικού τους συστήματος. Τα συχνά και μικρά γεύματα είναι σημαντικό κομμάτι αυτής για αυτό και είναι προτιμότερο το κολατσιό στο σχολείο, να το ετοιμάζουμε εμείς στο σπίτι και να περιλαμβάνει θρεπτικές τροφές που θα κρατήσουν το παιδί χορτάτο.

Ήδη σας έχουμε δείξει αρκετές συνταγές και ιδέες για το κολατσιό των παιδιών. Επίσης, κάθε εβδομάδα σας ετοιμάζουμε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα με πέντε συνταγές, μία για κάθε ημέρα της εβδομάδα; (το επόμενο θα βγει την Παρασκευή. Μην το χάσετε!).

Τι κολατσιό όμως ετοιμάζετε εσείς για τα παιδιά σας; Αυτήν την ερώτηση διατυπώσαμε σε ένα Instagram poll μερικές ημέρες πριν.

kolatsio gia to sxoleio poll instagram

Οι απαντήσεις που λάβαμε ήταν πολλές και ιδού ενδεικτικά τέσσερις από αυτές.

Ελιόψωμο

Το ελιόψωμο, εκτός από πεντανόστιμο, είναι χορταστικό και πολύ υγιεινό. Οι ελιές είναι πλούσιες σε ασβέστιο, νάτριο, βιταμίνη Ε, σίδηρο και καλά λιπαρά, και εάν το φτιάξετε μόνοι σας, σίγουρα είναι ακόμα μία πιο υγιεινή επιλογή.

Από τις πιο εύκολες συνταγές είναι αυτή που είχαμε μοιραστεί ξανά μαζί σας και στο παρελθόν με φέτα και ρίγανη. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Ψωμί με μέλι και ταχίνι

taxini

Το ταχίνι είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα και σε θρεπτικά συστατικά που επιδρούν ευεργετικά στον οργανισμό. Αντίστοιχα, το μέλι περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C, πληθώρα μετάλλων και δίνει ενέργεια στο παιδί.

Προτιμήστε το ψωμί ολικής άλεσης και για να αποφύγετε ατυχήματα λόγω της υφής του μελιού και του ταχινιού, δοκιμάστε να τα σερβίρετε και αποθηκεύσετε στο τάπερ σε μορφή σάντουιτς.

Τορτίγια ολικής άλεσης με αβοκάντο, τοματίνια και τρίχρωμες πιπεριές

arabiki pita 1

Ένα ακόμα σνακ πολύ εύκολο και θρεπτικό. Με 20 βιταμίνες και μέταλλα, γεμάτο φυτικές ίνες και υγιή λίπη, το αβοκάντο είναι ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα που μπορείτε να δώσετε στα παιδιά σας. Επίσης ενισχύει την υγεία των ματιών και του εγκεφάλου και βοηθά τον οργανισμό των παιδιών να απορροφήσουν καλύτερα τις βιταμίνες. Συνδυάστε το με τοματίνια που ακόμα είναι οι εποχή τους και πολύχρωμες πιπεριές μέσα σε τορτίγια ολικής και σε χρόνο dt θα έχετε ένα σνακ γεμάτο χρώματα και πολύ γευστικό.

Δείτε ακόμα περισσότερες ιδέες για τις αραβικές πίτες των παιδιών εδώ.

Φρούτα εποχής

paidi kai milo

Μας είπατε πολλά. Καρπούζι, σταφύλι, πεπόνι. όσο φθινοπωριάζει, τα φρούτα αυτά θα αντικατασταθούν με μήλα, αχλάδια, μπανάνες και πορτοκάλια.

Η συχνή κατανάλωση φρούτων προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Παρέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα, και ιχνοστοιχεία. Επιπλέον, μπορούν να αντικαταστήσουν άλλα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότατα σε θερμίδες και ζάχαρη. Όσο για το πόσα φρούτα πρέπει να καταναλώνει την ημέρα ένα παιδί, προτεινόμενη ημερήσια κατανάλωση φρούτων είναι η εξής:

  • Για παιδιά 2-3 ετών: 1 φλιτζάνι φρούτα / μέρα
  • Για παιδιά ηλικίας 4-8 ετών: 1 έως 1 1/2 φλιτζάνια φρούτων / μέρα
  • Για κορίτσια 9-13 ετών: 1 1/2 φλιτζάνι φρούτα / μέρα
  • Για κορίτσια 14-18 ετών: 1 1/2 φλιτζάνι φρούτα / μέρα
  • Για αγόρια ηλικίας 9-13 ετών: 1 1/2 φλιτζάνια φρούτων / μέρα
  • Για αγόρια 14-18 ετών: 2 φλιτζάνια φρούτα / μέρα
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved