Κολατσιό για το σχολείο: Πιτάκια με τυρί και σπανάκι

Επιστροφή στα σχολεία και επιστροφή στον "πονοκέφαλο" του τι θα πάρουν τα παιδιά για κολατσιό μαζί τους στο σχολείο.

Κολατσιό για το σχολείο: Πιτάκια με τυρί και σπανάκι

Εμείς θα σας προτείνουμε να αρχίσετε με αυτά τα νόστιμα λαχταριστά και άκρως υγιεινά πιτάκια με σπανάκι και φέτα.

Σπανάκι: Τα μοναδικά οφέλη της τακτικής κατανάλωσης για την υγεία του παιδιού σας

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αποτελεί εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και μετάλλων, όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Κ1, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ο σίδηρος, το ασβέστιο, το μαγγάνιο, το μαγνήσιο και το φυλλικό οξύ.

spanakopitakia 1

Η επιστροφή στο σχολείο θέλει φέτος και γερό (πιο γερό από άλλες χρονιές) ανοσοποιητικό

Το πράσινο φυλλώδες λαχανικό είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως η ριβοφλαβίνη και το φυλλικό οξύ, τα οποία λειτουργούν σαν συναγερμός, προειδοποιώντας το ανοσοποιητικό ότι προσπαθούν να εισβάλουν στον οργανισμό ιοί και μικρόβια. Aυστραλιανή μελέτη διαπίστωσε ότι τα βακτήρια και οι μύκητες χρησιμοποιούν τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β για να παράγουν υποπροϊόντα που ενεργοποιούν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος να αναγνωρίζουν τις λοιμώξεις και να αρχίσουν να τις καταπολεμούν.

Φτιάξτε σούπερ πιτάκια με σπανάκι και φέτα για κολατσιό στο σχολείο

spanakopitakia 2

Υλικά:

  • 200 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 1/2 κούπες φέτα τριμμένη
  • 1 σπανάκι ζεματισμένο
  • 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • λίγο πιπέρι
  • (νερό για το ζυμάρι)

Εκτέλεση:

Βήμα 1ο:

Σε ένα μπολ ανακατέψτε την τριμμένη φέτα, το ζεματισμένο σπανάκι, το ελαιόλαδο και το πιπέρι. Αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 2ο:

Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, με λίγο αλάτι, 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο και νερό κουταλίτσα-κουταλίτσα μέχρι να φτιάξετε ένα σφιχτό ζυμάρι. Μόλις η ζύμη σας είναι έτοιμη, ανοίξτε τη σε φύλλο.

Βήμα 3ο:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, αέρα.

Βήμα 4ο:

Κόψτε τη ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια και γεμίστε τα με το μείγμα της φέτας. Κλείστε τα φτιάχνοντας τριγωνάκια. Πατήστε τις άκρες με ένα πιρούνι.

Βήμα 5ο:

Ψήστε μέχρι να ροδίσουν (περίπου 10 λεπτά η κάθε πλευρά).

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved