Back to school: Προτάσεις για δυναμωτικό πρωινό πριν το σχολείο

Γρήγορο, χορταστικό και θρεπτικό πρωινό για παιδιά.

Back to school: Προτάσεις για δυναμωτικό πρωινό πριν το σχολείο

Τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και από Δευτέρα μία νέα καθημερινή ρουτίνα ξεκινά για γονείς και παιδιά.

Πρώτο κομμάτι της καθημερινής αυτής ρουτίνας, το πρωινό. Ως γνωστόν, το πρωινό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Μπορεί από εδώ και στο εξής ο χρόνος τα πρωί να είναι περιορισμένος, το πρωινό γεύμα ωστόσο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραλείπεται. Αντιθέτως, είναι σημαντικό να περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά που θα χαρίσουν στα παιδιά την ενέργεια που χρειάζονται για το σχολείο.

Επιπλέον, ολοένα και περισσότερες έρευνες τα τελευταία χρόνια αποδεικνύουν τον καθοριστικό ρόλο του πρωινού στην υγιή ανάπτυξη των παιδιών, στην απόκτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών μεγαλώνοντας και στις σχολικές τους επιδόσεις.

Τι μπορείτε να φτιάξετε για πρωινό στα παιδιά πριν το σχολείο;

Όχι, δεν χρειάζεται να δαπανήσετε χρόνο και κόπο για να ετοιμάσετε ένα θρεπτικό και δυναμωτικό πρωινό. Αρκεί να επιλέξετε τις κατάλληλες τροφές και να δοκιμάσετε «έξυπνες» και γρήγορες συνταγές. Ας δούμε παρακάτω μερικές ιδέες.

Ψωμί με αβοκάντο και αυγό

avocado augo tost

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credits Daria Shevtsova

Το αβοκάντο είναι πηγή βιταμινών, μετάλλων και καλών λιπαρών. Σε συνδυασμό με το ψωμί και το αυγό, έχετε ένα πλήρες σνακ, χορταστικό και πολύ θρεπτικό.

Ψωμί με μέλι και τυρί

Αντί για βούτυρο, κόψτε δύο κομμάτια τυρί και σερβίρετέ τα πάνω σε φέτες ψωμιού με λίγο μέλι. Το τυρί είναι σίγουρα μία πιο υγιεινή επιλογή σε σχέση με το βούτυρο. Επίσης, το μέλι περιέχει υδατάνθρακες και σάκχαρα τα οποία απορροφούνται από τον οργανισμό δίνοντας γρήγορα ενέργεια. Επίσης είναι πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης C και σιδήρου.

Γρήγορα pancakes με μπανάνα και αυγό

pancakes me duo ylika

Αυτά τα pancakes μπορείτε να τα ετοιμάσετε σε λίγα μόνο λεπτά. Θα χρειαστείτε δύο υλικά και μπορείτε να τα σερβίρετε με φρέσκα φρούτα, μέλι, φυστικοβούτυρο ή ότι άλλο εσείς θέλετε. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Δείτε μερικές ακόμα ιδέες στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved