Ποια θρεπτικά συστατικά χρειάζεται ένα παιδί ηλικίας 2-4 ετών;

Τα θρεπτικά συστατικά που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή του νηπίου.

Ποια θρεπτικά συστατικά χρειάζεται ένα παιδί ηλικίας 2-4 ετών;

Από την ηλικία των έξι μηνών, οι στερεές τροφές εισάγονται στη διατροφή του παιδιού. Όσο μεγαλώνει, τόσο περισσότερα τρόφιμα καταναλώνει και διατροφή εκείνων των πρώτων ετών, παίζει καθοριστικό ρόλο στις διατροφικές συνήθειες που θα έχει το παιδί μεγαλώνοντας.

Η ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική ωστόσο, και γιατί μέσα από τις τροφές που καταναλώνει το παιδί καθημερινά, προσλαμβάνει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για την υγιή ανάπτυξή του. Όλα είναι σημαντικά, κάποια ωστόσο είναι λίγο περισσότερο από τα άλλα λόγω του ρόλου τους στην ανάπτυξη του παιδιού.

Ασβέστιο

Το ασβέστιο συμβάλλει στην ενδυνάμωση των οστών και των δοντιών και είναι απαραίτητο για ένα υγιές νευρικό και μυϊκό σύστημα. Επίσης, το ασβέστιο είναι αυτό που βοηθάει το σώμα να μετατρέψει την τροφή σε ενέργεια.

Καλά λιπαρά οξέα

Τα καλά λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για ανάπτυξη την όρασης, την ανάπτυξη του νευρικού και καρδιαγγειακού συστήματος, την εγκεφαλική ανάπτυξη και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Επιπλέον, βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και τη δημιουργία κυττάρων.

Σίδηρος

Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης η οποία παρέχει οξυγόνο στο αίμα και της μυοσφαιρίνης, η οποία αποθηκεύει το οξυγόνο στο αίμα.

paidi paizei me to faghto

Διαβάστε επίσης: Πρέπει να αφήνουμε τα παιδιά να παίζουν με το φαγητό τους;

Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο βοηθάει στην ενδυνάμωση των οστών, στην ομαλή λειτουργία του νευρικού και μυϊκού συστήματος και ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Κάλιο

Το κάλιο δουλεύει συνεργατικά με το νάτριο και είναι ρυθμίζουν τα υγρά του σώματος και την αρτηριακή πίεση

Βιταμίνες

Οι βιταμίνες Α, Β, C, D και E είναι απαραίτητες για την υγιή του ανάπτυξη του παιδιού και η κάθε μία έχει και διαφορετικά οφέλη και ρόλο στη λειτουργία του οργανισμού. Για παράδειγμα, η βιταμίνη C, ως γνωστόν, ενισχύει το ανοσοποιητικό, η βιταμίνη D βοηθά τον οργανισμό να απορρόφηση τα πολύτιμα μέταλλα και η βιταμίνη Α συμβάλλει στην ανάπτυξη της όρασης και των οστών.

Ψευδάργυρος

Ο ψευδάργυρος εμπεριέχεται σε τροφές όπως τα ψάρια, η βρόμη, τα σπαράγγια κ.α. και είναι απαραίτητος για την ορθή λειτουργία του μεταβολισμού και του πεπτικού συστήματος.

Πηγή: babycenter.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved