Διατροφή νηπίου: Επτά σούπερ τροφές και τα οφέλη τους

Τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και εξαιρετικά ωφέλιμες για την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών.

Διατροφή νηπίου: Επτά σούπερ τροφές και τα οφέλη τους

Τα super foods είναι τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά που ωφελούν την υγεία του οργανισμού. Οι σούπερ τροφές αυτές δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή των παιδιών και μάλιστα, όσο πιο νωρίς ενταχθούν στο διαιτολόγιό τους, τόσο το καλύτερο. Ας δούμε ποιες είναι αυτές.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι το μόνο φρούτο που περιέχει μονοακόρεστα «καλά» λιπαρά τα οποία μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης. Επίσης είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών οι οποίες είναι απαραίτητες για την σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και βιταμίνης Ε.

Μύρτιλα

Τα μύρτιλα είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλα και αντιοξειδωτικά. Η συστηματική κατανάλωσή τους μειώνει τη χοληστερόλη, ενισχύει τη μνήμη και μειώνει τις πιθανότητς εμφάνισης καρκίνου.

Βρόμη

Η βρόμη δίνει στα παιδιά ενέργεια και τα κρατάει χορτάτα για περισσότερη ώρα. Είναι πολύ καλή πηγή βιταμινών και φυτικών ινών.

ofeli vromis paidia

Σολομός

Ο σολομός είναι ένα λιπαρό ψάρι και πολύ δημοφιλές για την υψηλή περιεκτικότητά του σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τα οποία βελτιώνουν τη διάθεση και ενισχύουν τη μνήμη.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου, ασβεστίου, φολικού οξέος και βιταμινών Α και C, συστατικά που συμβάλλουν θετικά στην ανάπτυξη των οστών και του εγκεφάλου.

Γλυκοπατάτες

Η γλυκοπατάτα είναι πλούσια σε βιταμίνες B, C και Ε, καθώς επίσης και σε ασβέστιο, κάλιο και σίδηρο. Επιπλέον, περιέχουν υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, συστατικά που κρατούν τα παιδιά χορτάτα για περισσότερη ώρα.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι απαραίτητο στη διατροφή των παιδιών. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και είναι πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών. Επίσης, το γιαούρτι συμβάλλει στην διαδικασία στης πέψης, καταπολεμώντας κα «κακά» βακτήρια του εντέρου.

Πηγή: babycenter.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved