Κάθε πότε μπορεί να τρώει το παιδί παγωτό;

Από ποια ηλικία μπορεί να τρώει το παιδί παγωτό, κάθε πότε και τι να προσέξετε;

Κάθε πότε μπορεί να τρώει το παιδί παγωτό;

Ένας από τους λόγους που τα παιδιά αγαπούν το καλοκαίρι λιγάκι παραπάνω, είναι τα παγωτά. Εάν μπορούσαν μάλιστα, θα έτρωγαν και από ένα (αν όχι και παραπάνω) κάθε μέρα. Θα ήταν όμως αυτό υγιές;

Πότε μπορεί να φάει το παιδί παγωτό;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με το momjunction.com, το παιδί μπορεί να δοκιμάσει παγωτό μετά την ηλικία των 12 μηνών. Τα παιδιά μικρότερα του ενός έτους και από τον έκτο μήνα κι έπειτα, εντάσσουν σταδιακά στη διατροφή τους τις στερεές τροφές και καλό είναι οι πρώτες γεύσεις τις οποίες δοκιμάζουν να είναι τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως τα φρούτα και λαχανικά, και όχι νόστιμες μεν αλλά με χαμηλή διατροφική αξία όπως είναι το παγωτό.

paidi pagwto

Κάθε πότε μπορεί να τρώει το παιδί παγωτό;

Μεγαλώνοντας, τα παιδιά ζητούν το παγωτό και δεν πρέπει να τους το στερούμε. Το βασικό συστατικό του παγωτού είναι το γάλα, το οποίο είναι εξαιρετικά ωφέλιμο και απαραίτητο στη διατροφή του παιδιού. Εκτός όμως από γάλα, το παγωτό περιέχει ζάχαρη, βούτυρο, αυγά και πληθώρα συντηρητικών, ανάλογα με την εκάστοτε συνταγή, για αυτό και η κατανάλωσή του πρέπει να είναι ελεγχόμενη.

Σύμφωνα με τους περισσότερους διατροφολόγους, τα παιδιά δεν πρέπει να τρώνε παραπάνω από ένα με δύο παγωτά την εβδομάδα και αυτό ακολουθώντας παράλληλα μία ισορροπημένη διατροφή συνολικά.

Τι άλλο πρέπει να προσέξετε;

Παγωτό από παγωτό διαφέρει, συνεπώς η διατροφική τους αξία εξαρτάται από την σύστασή τους. Προσέξετε τα εξής:

Προτιμήστε τα σπιτικά παγωτά

Κάθε τι σπιτικό είναι πάντα πιο υγιεινό. Μπορείτε να φτιάξετε μόνες σε σπιτικά παγωτά σε ό,τι γεύση θέλετε και να επιλέξετε συνταγές που δεν έχουν ζάχαρη ή τουλάχιστον έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη από ότι τα παγωτά εμπορίου. Θυμηθείτε όλες τις συνταγές για σπιτικά παγωτά που σας έχουμε δείξει στο Mothersblog.gr εδώ.

Προσοχή στη μερίδα

Αποφύγετε να έχετε οικογενειακά παγωτά στο σπίτι, καθώς το πράγμα μπορεί να ξεφύγει. Μία μερίδα παγωτό αντιστοιχεί περίπου σε ένα φλιτζάνι το οποίο ισοδυναμεί με 250 θερμίδες.

pagwto ksulaki

Αποφύγετε τα συνοδευτικά

Η σαντιγί, το τριμμένο μπισκότο και τα σιρόπια σίγουρα κάνουν το παγωτό ακόμα πιο λαχταριστό, όχι όμως και πιο υγιεινό. Προτιμήστε να σερβίρετε το παγωτό στο παιδί χωρίς κάποιο topping ή συνοδευτικό. Σίγουρα θα το απολαύσει το ίδιο.

Διαβάζετε πάντα την ετικέτα στα παγωτά εμπορίου

Προτού πάρετε παγωτό από το περίπτερο ή το σούπερ μάρκετ, καλό είναι να διαβάσετε τα συστατικά που περιέχει. Προτιμήστε τα παγωτά με τα λιγότερα συντηρητικά και αυτά που έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε γάλα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved