Γιατί δε τρώει το μωρό; Οι πέντε πιο συχνοί λόγοι

Πού μπορεί να οφείλεται η άρνηση του μωρού για φαγητό;

Γιατί δε τρώει το μωρό; Οι πέντε πιο συχνοί λόγοι

Συχνά κι ενώ φαινομενικά δεν υπάρχει κάποιος λόγος, το μωρό την ώρα του φαγητού δεν τρώει, γυρίζει ή κουνάει το κεφάλι του ενώ μπορεί να βάλει τα κλάματα.

Τι μπορεί να συμβαίνει;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το μωρό δεν τρώει και οι πιο συνηθισμένοι είναι οι εξής:

Έχει πιει πολλά υγρά

Αν το μωρό έχει πιει πριν από το γεύμα πολλά υγρά, είναι πιθανό να μην μπορεί να φάει. Είτε πρόκειται για νερό ή μητρικό γάλα, φροντίστε να μεσολαβεί ένα χρονικό διάστημα μέχρι το γεύμα.

Αποσπάτε η προσοχή του

Την προσοχή του μωρού μπορούν να αποσπάσουν αμέτρητα πράγματα όπως η τηλεόραση, ένας εξωτερικός θόρυβος, η δυνατή μουσική κ.λπ. Τα μωρά επεξεργάζονται το περιβάλλον τους διαφορετικά, και κάτι τόσο απλό όπως για παράδειγμα ο θόρυβος θα αποσπάσει την προσοχή τους και θα χάσουν το ενδιαφέρον τους για το φαγητό. Φροντίστε λοιπόν την ώρα του φαγητού να επικρατεί ηρεμία και ει δυνατόν να μην έχετε ανοιχτή την τηλεόραση ή άλλη συσκευή ( π.χ. κινητό με παιδικά).

moro den troei1

Είναι κουρασμένο

Όταν το μωρό είναι κουρασμένο ή νυστάζει, βγάζει γκρίνια κατά τη διάρκεια του φαγητού. Τρίβει τα μάτια του, γκρινιάζει, δεν ανοίγει το στόμα του ή φτύνει την κουταλιά που μόλις του δώσατε. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να του δώσετε , αν θέλει μια μπανάνα ή λίγο γάλα και βάλτε το για ύπνο. Οταν ξυπνήσει θα είναι πιο εύκολο να το ταΐσετε.

Βγάζει δόντια

Τα συμπτώματα οδοντοφυΐας μπορούν να προηγούνται της πραγματικής εμφάνισης ενός δοντιού έως και δύο ή τρεις μήνες. Τα περισσότερα μωρά αποκτούν το πρώτο τους δόντι στην ηλικία περίπου των 6 μηνών, ωστόσο από μωρό σε μωρό ο χρόνος εμφάνισης των δοντιών μπορεί να διαφέρει. Έτσι, υπάρχουν μωρά που έχουν δοντάκια ήδη από 3 μηνών και άλλα που περιμένουν να «σκάσουν» αφού γίνουν ενός έτους.Κατά το στάδιο αυτό, δεν θα έχουν διάθεση για φαγητό και πιθανόν να γκρινιάζουν κάθε φορά που προσπαθείτε να τα ταΐσετε. Επιλέξτε μαλακές τροφές πιυ δεν θα επηρεάσουν τα δοντάκια του και τις οποίες θα μπορεί να καταπιεί με ευκολία.

Δεν πεινάει

Μερικές φορές, το μωρό σας μπορεί να μην τρώει επειδή το στομάχι του μπορεί να είναι γεμάτο από το τελευταίο σνακ / γεύμα. Εάν σφίγγει το στόμα και σπρώχνει το κουτάλι μακριά, μην το πιέζετε και προσπαθήστε αργότερα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved