Λαχταριστό και υγιεινό παγωτό φράουλας με γάλα καρύδας

Τα παιδιά θα το λατρέψουν!

Λαχταριστό και υγιεινό παγωτό φράουλας με γάλα καρύδας

Αυτό που αγαπάμε όλοι το καλοκαίρι, εκτός από το μπάνιο στη θάλασσα είναι τα παγωτά. Όλοι μετρούσατε παγωτά το καλοκαίρι και γεμάτοι περηφάνια ανακοινώνατε τον αριθμό στους φίλους σας.

Το ίδιο κάνουν και τώρα πολλά παιδιά. Αρχίζουν να μετρούν παγωτά, κάνοντας έναν δικό τους διαγωνισμό που φαντάζει μοναδικός.

Για να έχετε όμως το κεφάλι σας ήσυχο ότι το παιδί σας κερδίζει διατροφικά "κάτι" τρώγοντας το παγωτό του, καλό θα είναι να το φτιάξετε εσείς στο σπίτι, παρά να το αγοράσετε.

Τα έτοιμα παγωτά είναι γεμάτα συντηρητικά, χρωστικές και δεν προσφέρουν όλα εκείνα που θα προσφέρει ένα παγωτάκι που θα φτιάξει η μαμά με αγάπη.

Παγωτό φράουλας με γάλα καρύδας

Αυτό το vegan παγωτό, θα γίνει σίγουρα από τα αγαπημένα σας. Η κρέμα καρύδας δίνει μοναδική βελούδινη υφή στο παγωτό σας και η γεύση της φράουλας θα το απογειώσει.

pagoto fraoulas me gala karudas 1

Τα οφέλη των συστατικών που περιέχει το παγωτό σας

Φράουλες: Οι φράουλες είναι ένα αγαπημένο φρούτο με γλυκόξινη γεύση και υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Δυστυχώς δεν μπορούμε να τις βρούμε όλες τις εποχές του χρόνου, εάν όμως είστε έγκυος την άνοιξη, δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας. Είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, ενισχύουν το ανοσοποιητικό, είναι πλούσιες σε φυλλικό οξύ, σε βιταμίνη Β9 και σε βιταμίνη Α.

Γάλα καρύδας: Το γάλα καρύδας είναι μία από τις καλύτερες πηγές μαγγανίου. Το μαγγάνιο δραστηριοποιεί πολλά ένζυμα και συμμετέχει στον μεταβολισμό της γλυκόζης και του ασβεστίου. Επίσης, βελτιώνει σημαντικά τα συμπτώματα της αρθρίτιδας, μειώνοντας τη φλεγμονή. Επίσης, περιέχει χαλκό, βιταμίνη C, είναι πλούσιο σε φώσφορο και παρέχει σχεδόν το 1/4 της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σιδήρου.

Σιρόπι σφενδάμου: Το σιρόπι σφενδάμου είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που δεν περιέχει επιπρόσθετη ζάχαρη και χρωστικές ουσίες. Άξίζει να γνωρίζετε ότι περιέχει μέταλλα, βιταμίνη Β2, ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο.

Υλικά για να το φτιάξετε

  • 4 κούπες κατεψυγμένες φράουλες
  • 800 γραμ. κρέμα καρύδας
  • 1 κ.τ.γ υγρή βανίλια
  • 1/2 κούπα σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση:

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πώς θα φτιάξετε το λαχταριστό αυτό παγωτό. Τη ζάχαρη παραλείψτε τη. Στη θέση της, εμείς προσθέσαμε το σφένδαμο, μιας και μόνο οφέλη έχει να προσφέρει στα παιδιά σας.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved