Το παγωτό που λατρεύει η κόρη μου και το φτιάχνει μόνη της με 1 μόνο υλικό

Παγωτό που μπορούν να φτιάξουν μόνα τους τα παιδιά σας σε χρόνο dt.

Το παγωτό που λατρεύει η κόρη μου και το φτιάχνει μόνη της με 1 μόνο υλικό

Τα σχολεία άρχισαν και η Νικόλ επέστρεψε στους φίλους της και τα αγαπημένα της διαλείμματα. Μπορεί να "πήξει" στα διαγωνίσματα όπως λέει από τη από την άλλη εβδομάδα, όμως της αρέσει πολύ, που μπορεί να παίζει και να τρέχει ξανά στο προαύλιό της.

Σήμερα όμως δεν θέλω να σας μιλήσω για το σχολείο και για τα διαλείμματά της. Θέλω να σας μιλήσω για το πιο γρήγορο παγωτό που λατρεύει. Χθες και ενώ καθόμασταν στο μπαλκόνι μου ζήτησε να γράψω για το αγαπημένο της παγωτό.

-Μαμά, έχεις γράψει στο site για το παγωτό που φτιάχνω;
-Έχω βάλει τη συνταγή, ναι!
-Μαμά, δεν σε ρωτάω αν έβαλες τη συνταγή... σε ρωτάω αν έβαλες ότι μπορώ να το φτιάξω μόνη μου.
-Όχι, αυτό δεν το έχω γράψει.
-Θέλω να το γράψεις. Θέλω να βάλεις ότι όλα τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν ένα παγωτό μόνα τους, όταν η μαμά τους βαριέται να πάει μέχρι τη γωνία να τους πάρει ένα, από το ψιλικατζίδικο.
-Ε... αυτό δεν μπορώ να το γράψω μωρέ Νικόλ. Τι σόι μάνα είμαι εγώ που βαριέμαι...
-Να το γράψεις σου λέω...

Και να που το γράφω. Είμαι μια μαμά που βαριέται να πάει μέχρι τη γωνία να πάρει παγωτό στην κόρη της και την έμαθε να φτιάχνει παγωτό μόνη της με παγωμένη μπανάνα και μερικά δάκρυα σοκολάτας, έτσι για... τσαχπινιά, που λέει και το παιδί μου.

Το "βαριέμαι" για να σας πω του στραβού το δίκιο ισχύει εν μέρει... γιατί από την άλλη μεριά θέλω απλά να τρώει υγιεινά... Έτσι η παγωμένη μπανάνα μου "έλυσε" τα χέρια. Ιδέα της φίλης μου Εύας (σας έχω γράψει ξανά στο παρελθόν γι' αυτή), που μου έμαθε συνταγές υγιεινές και απολαυστικές για παιδιά.

pagoto mpanana me ena iliko 2

Κάντε ότι κάνω εγώ και αφήστε τα υπόλοιπα... στα παιδιά σας

Λοιπόν, αν τα παιδιά σας είναι μεγάλα -από 9 ετών και πάνω- θα μπορούν να το φτιάξουν μόνα τους, αν είναι μικρότερα, θα το φτιάξετε εσείς.

Αγοράστε μπανάνες, σχετικά ώριμες, κόψτε τις σε κομμάτια και βάλτε τις σε ένα πολυμπάγκ ή ένα τάπερ στην κατάψυξη. Αφήστε τις να παγώσουν καλά. Αυτό είναι το βασικό σας υλικό.

Όταν λοιπόν τα παιδιά θέλουν παγωτό, πείτε τους να βγάλουν το πολυμπάγκ από την κατάψυξη, να βάλουν περίπου 10-15 κομμάτια μπανάνας (εξαρτάται από το μέγεθος που τις έχετε κόψει -ιδανικά συνιστώ λεπτά κομμάτια), να τα βάλουν στο μούλτι, να προσθέσουν 2-3 κ.τ.σ νερό ή 2-3 κ.τ.σ γάλα αμυγδάλου και να πολτοποιήσουν. Τέλος μπορούν να προσθέσουν τα δάκρυα σοκολάτας. (τα δάκρυα σοκολάτας προαιρετικά πάντα)

Δεν υπάρχουν άλλες οδηγίες. Αυτές ήταν! Είδατε πόσο εύκολα μπορεί ένα παιδί να φτιάξει παγωτό μόνο του και μάλιστα μόνο με ένα υλικό;

Ιδού και το βίντεο που ετοιμάσαμε για εσάς!



Ελπίζω να το ευχαριστηθούν τα παιδιά σας όσο και η κόρη μου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved