Πότε μπορείτε να δώσετε ψωμί στο μωρό

Είναι ασφαλές για το μωρό να τρώει ψωμί;

Πότε μπορείτε να δώσετε ψωμί στο μωρό

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, μπορείτε να εισάγετε ψωμί στη διατροφή του μωρού από την ηλικία των έξι μηνών , όταν ξεκινά δηλαδή τις στερεές τροφές.

Επιλέξτε φρέσκο, 100% ψωμί ολικής αλέσεως χωρίς σπόρους ή ξηρούς καρπούς προκειμένου να αποφύγετε τον κίνδυνο πνιγμού.

Είναι ασφαλές να δώσετε ψωμί στα μωρά;

Ναι, το ψωμί είναι ασφαλές για μωρά. Οι ειδικοί συνιστούν τη σίτιση 100% ψωμιού ολικής αλέσεως, καθώς παρέχει σημαντικές ποσότητες υδατανθράκων, πρωτεϊνών, διαιτητικών ινών και βασικών μικροθρεπτικών συστατικών, όπως σίδηρο, ψευδάργυρο και θειαμίνη. Ωστόσο ελέγξτε για πιθανή ευαισθησία ή αλλεργικές αντιδράσεις, ειδικά εάν εσείς ή κάποιος στην οικογένειά σας έχει ιστορικό αλλεργιών.

Τα μωρά με επιβεβαιωμένη αλλεργία στο σιτάρι πρέπει να αποφεύγουν όλα τα προϊόντα σιταριού, συμπεριλαμβανομένων των βρεφικών δημητριακών, του ψωμιού και των ζυμαρικών. Τα περισσότερα βρέφη ξεπερνούν την αλλεργία στο σιτάρι στην πρώιμη παιδική ηλικία.

Αναζητήστε ψωμιά που δεν περιέχουν πρόσθετα και συντηρητικά όπως BHA, BHT, γλουτένη σίτου. Επιλέξτε τα ψωμιά που περιέχουν συστατικά όπως δημητριακά ολικής αλέσεως και σπόρους με ελάχιστο ή καθόλου πρόσθετο λάδι.

Προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται ενώ δίνετε ψωμί στο μωρό

  • Προτιμήστε το ψωμί ολικής αλέσεως
  • Δεν είναι κάθε «καφέ ψωμί» 100% ψωμί ολικής αλέσεως. Ελέγξτε τα συστατικά και το ποσοστό ολικής αλέσεως.
  • Αποφύγετε το ψωμί ολικής αλέσεως πολλαπλών σιτηρών, καθώς μπορεί να περιέχει σπόρους και ξηρούς καρπούς.
  • Προτιμήστε το φρέσκο ψωμί.
  • Όταν εισάγετε το ψωμί περιμένετε 3- 5 ημέρες για να αποκλείσετε ευαισθησίες ή αλλεργίες στο σιτάρι. Μην προσθέτετε κανένα νέο φαγητό έχετε δώσει ψωμί στο μωρό για τις πρώτες ημέρες.
  • Τα γενικά συμπτώματα της αλλεργίας στο σιτάρι είναι κνίδωση, πόνος στο στομάχι και διάρροια, που εμφανίζονται αμέσως μόλις το μωρό φάει τροφές που παρασκευάζονται με σιτάρι. Μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνετε τα συμπτώματα αλλεργίας στο σιτάρι ή ευαισθησίας από αυτά της κοιλιοκάκης.Επομένως μη δίνετε προϊόντα σιταριού στο μωρό μόλις εκδηλώσει ένα από τα παραπάνω συμπτώματα και συμβουλευτείτε έναν γιατρό για την ακριβή διάγνωση.

Πηγή: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved