Μπορεί να αναμειχθεί το μητρικό γάλα με τη φόρμουλα στο ίδιο μπουκάλι;

Υπάρχουν οφέλη από την ανάμειξη της φόρμουλας με το μητρικό γάλα;

Μπορεί να αναμειχθεί το μητρικό γάλα με τη φόρμουλα στο ίδιο μπουκάλι;

Από τις πιο συχνές απορίες μιας μαμάς που θηλάζει, είναι αν μπορεί να αναμείξει το μητρικό γάλα και τη φόρμουλα.

Όπως αναφέρει το momjunction.com αυτό μπορεί να γίνει αρκεί να τηρηθούν οι εξής διαδικασίες:

  • Πριν ξεκινήσετε, θυμηθείτε ότι δεν πρέπει ποτέ να αναμειγνύετε τη σκόνη της φόρμουλας απευθείας στο μητρικό γάλα, καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει ανισορροπία στα θρεπτικά συστατικά.
  • Προετοιμάστε το βρεφικό γάλα σε σκόνη σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Μπορείτε να αναμείξετε το μητρικό γάλα απευθείας σε μια έτοιμη για σίτιση φόρμουλα, καθώς έχει ήδη αραιωθεί κατάλληλα.
  • Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) προτείνουν τη χρήση νερού από μια ασφαλή πηγή νερού για την προετοιμασία της φόρμουλας. Δεδομένου ότι η φόρμουλα δεν είναι αποστειρωμένη, το νερό πρέπει να καλά βρασμένο και στη συνέχεια ρίχνετε μέσα τη σκόνη γάλακτος.
  • Μόλις η φόρμουλα είναι έτοιμη, μπορείτε να την προσθέσετε στο μητρικό γάλα με την αναλογία που πρότεινε ο γιατρός σας και να ταΐσετε το μωρό αμέσως. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε το αναμεμιγμένο γάλα στο ψυγείο, αλλά για όχι περισσότερο από 24 ώρες.Οι ειδικοί συνιστούν να δίνετε πρώτα στο μωρό το μητρικό γάλα και μετά τη φόρμουλα.

Υπάρχουν οφέλη από την ανάμειξη της φόρμουλας με το μητρικό γάλα;

  1. Θα μπορούσε να βοηθήσει το μωρό να προσαρμοστεί στη γεύση της φόρμουλας. Οι ειδικοί προτείνουν να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα μητρικού γάλακτος στη φόρμουλα αν θέλετε να απογαλακτίσετε το μωρό σας. Μόλις το μωρό προσαρμοστεί στη γεύση της φόρμουλας, μπορείτε να σταματήσετε την ανάμιξη του γάλακτος με το μητρικό γάλα.
  2. Μπορεί να βοηθήσει το μωρό να κοιμάται περισσότερο. Η φόρμουλα χρειάζεται αρκετό χρόνο για να αφομοιωθεί σε σύγκριση με το μητρικό γάλα κι έτσι το μωρό δεν ξυπνάει για να φάει. Ωστόσο, αυτή η τεχνική δεν πρέπει να χρησιμοποιείται τακτικά με μόνο σκοπό τον ύπνο του μωρού, ειδικά τα βράδια.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved