Πώς θα φάνε τα παντζάρια τα παιδιά σας; Μα φυσικά με αυτή τη συνταγή

Φτιάξτε φούξια μακαρόνια για τα παιδιά σας και εντυπωσιάστε τα.

Πώς θα φάνε τα παντζάρια τα παιδιά σας; Μα φυσικά με αυτή τη συνταγή

Τα παιδιά δεν λατρεύουν τα παιδιά και αυτό είναι γεγονός. Σπάνια θα βρεις ένα παιδί που θα σου πει ότι του αρέσουν τα παντζάρια, το σπανάκι, το μπρόκολο, οι μπάμιες ή ο αρακάς. Γι' αυτό και οι περισσότερες μαμάδες έχουν αρχίσει να φτιάχνουν συνταγές που τα λαχανικά που δεν τρώνε τα παιδιά τους, να τα κρύβουν με δεξιοτεχνία.

Λατρεμένα παντζάρια

Τα παντζάρια χρησιμοποιούνται σε σαλάτες, χυμούς, σούπες και πολλές ακόμη συνταγές. Είναι γλυκά, γευστικά και ωφελούν την καρδιά, το μυαλό και τους μυς.

pos tha fane ta pantzaria ta paidia sas 3

Θα τα βρείτε στο μανάβικο τους περισσότερους μήνες του χρόνου, ενώ μπορείτε άφοβα να καταναλώνετε και συσκευασμένα προβρασμένα παντζάρια, σε περίπτωση που δεν σας αρέσει η διαδικασία του βρασμού και δεν θέλετε να βάψουν τα χέρια σας.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που τα παντζάρια θα πρέπει να υπάρχουν στη διατροφή των παιδιών σας.

Τα παντζάρια αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας: Τα νιτρικά διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία γεγονός που συμβάλλει στην αύξηση του οξυγόνου στους μυς. Ως αποτέλεσμα τα παιδιά σας θα έχουν μεγαλύτερες αντοχές. Ισπανική μελέτη του 2017 διαπίστωσε ότι οι αθλητές που έπιναν χυμό παντζαριών είχαν περισσότερες αντοχές.

Τονώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου: Εκτός της μεταφοράς οξυγόνου στους μυς, τα παντζάρια συμβάλλουν στην καλύτερη οξυγόνωση του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα να ενισχύουν την πνευματική απόδοση. Πράγμα σημαντικό για τα παιδιά, ειδικά τώρα που παρακολουθούν τα μαθήματά τους μέσα από μια οθόνη και πρέπει να είναι συγκεντρωμένα.

pos tha fane ta pantzaria ta paidia sas 1

Πώς θα απολαύσουν τα παντζάρια; Μα φυσικά με ένα πέστο παντζαριού

Αφού μιλήσαμε για τα οφέλη, ήρθε η στιγμή να μάθετε πώς θα φτιάξετε και εσείς αυτά τα υπέροχα φούξια μακαρόνια για τα παιδιά σας. Το χρώμα τους και μόνο θα τα εντυπωσιάσει και δεν θα τα ενδιαφέρει να μάθουν τι έχουν μέσα. Το μόνο που θα θέλουν, θα είναι να τα φάνε.

Δείτε πώς θα τα φτιάξετε στο βίντεο που ακολουθεί:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved