Δέκα μύθοι για τη διατροφή του παιδιού

Σίγουρα έχετε ακούσει και διαβάσει πολλά για τη διατροφή του παιδιού. Τι από αυτά όμως ισχύει και τι όχι;

Δέκα μύθοι για τη διατροφή του παιδιού

Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγιή ανάπτυξη του παιδιού. Οι τροφές που καταναλώνει καθημερινά, προσφέρουν στον οργανισμό πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για την ανάπτυξή του, για αυτό και τα λαχανικά, τα φρούτα και άλλες τροφές υψηλής διατροφικής αξίας είναι απαραίτητο να συμπεριλαμβάνονται στο καθημερινό διαιτολόγιό του.

Η διατροφή του παιδιού είναι ένα θέμα που απασχολεί όλους τους γονείς. Σίγουρα έχετε ακούσει και διαβάσει πολλά, ισχύουν όμως όλα; Η απάντηση είναι όχι.

Η ζάχαρη κάνει τα παιδιά υπερκινητικά

Μύθος. Σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση της ζάχαρης δε φαίνεται να προκαλεί στα παιδιά υπερκινητικότητα όπως πιστεύουν πολλοί. Ωστόσο οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη πρέπει να καταναλώνονται με μετρό καθώς αυξάνουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας, καταστρέφουν τα δόντια και υπολείπονται βασικών θρεπτικών συστατικών, τα οποία και χρειάζονται τα παιδιά στην ανάπτυξη.

Η μπανάνα πρέπει να αποφεύγεται όταν το παιδί έχει δυσκοιλιότητα

Μύθος. Για την ακρίβεια η μπανάνα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπισή της. Στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας μπορεί επίσης να βοηθήσει η άσκηση, η κατανάλωση υγρών, λαχανικών και άλλων τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Δείτε οκτώ ακόμα μύθους για τη διατροφή του παιδιού στο βίντεο που ακολουθεί.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved