Επιτρέπεται η ντομάτα στη διατροφή του μωρού;

Πότε μπορεί να φάει ντομάτα το μωρό;

Επιτρέπεται  η ντομάτα στη διατροφή του μωρού;

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) , τα παιδιά πρέπει να αρχίσουν να τρώνε στερεές τροφές στην ηλικία των 6 μηνών. Ωστόσο, η απόφαση για το πότε να δώσετε στο μωρό διάφορα τρόφιμα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εσάς και τον παιδίατρό σας.

Είναι λοιπόν η ντομάτα από τις τροφές που μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή του μωρού; «Τα μωρά μπορούν να καταναλώνουν με ασφάλεια ντομάτες μόλις ξεκινήσουν τις στέρεες τροφές, όταν είναι περίπου 6 μηνών», λέει η παιδίατρος Amy Chow , RDN.

Ο τρόπος με τον οποίο θα εισάγετε τις ντομάτες στη διατροφή εξαρτάται από την ηλικία του μωρού σας και την ικανότητά του να μασάει σωστά τα τρόφιμα. Ο πουρές ντομάτας χωρίς τη φλούδα είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να την καταναλώσουν.

Οι μικρές, κομμένες (και ξεφλουδισμένες) ντομάτες αποτελούν επίσης ιδανική επιλογή για ένα παιδί που μαθαίνει να τρώει μόνο του. Η σπιτική σάλτσα ντομάτας, οι σούπες, τα στιφάδο και τα πιάτα με βάση το κρέας είναι επιπλέον επιλογές που επιτρέπουν στο μωρό να δοκιμάζει (και να απολαμβάνει) τις ντομάτες.

Διατροφικά οφέλη της ντομάτας για τα μωρά

Οι ντομάτες παρέχουν πολλά οφέλη για την υγεία.'Οπως:

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C

Οι ντομάτες αποτελούν μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Μια μεσαία ντομάτα παρέχει το 34% της ημερήσιας βιταμίνης C για μωρά 7 έως 12 μηνών. Αυτό το μικροθρεπτικό συστατικό ενισχύει την ανοσία και βοηθά στην επούλωση των πληγών.

Υψηλή περιεκτικότητα σε προβιταμίνη Α

Προσθέστε την προβιταμίνη Α στο εντυπωσιακό μείγμα μικροθρεπτικών συστατικών της ντομάτας. Προάγει την ανάπτυξη όρασης και συμβάλλει στην ανοσολογική λειτουργία του οργανισμού.

Καταπολεμά το στρες

Πιθανότατα έχετε ακούσει για το λυκοπένιο, το αντιοξειδωτικό της ντομάτας. Το λυκοπένιο βοηθά στη μείωση του οξειδωτικού στρες στο σώμα.

Ενυδάτωση

Ξέρετε ότι οι ντομάτες είναι ζουμερές, αλλά πόσο ζουμερές; Η μέση ντομάτα περιέχει 94 % νερό . Εάν το μωρό έχει δυσκοιλιότητα οι ντομάτες μπορούν να το βοηθήσουν ώστε να την αντιμετωπίσει.

Πηγή: healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved