Έξι παιχνιδιάρικα πιάτα με λαχανικά για παιδιά (pics)

Ευφάνταστα πιάτα που θα κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν τα λαχανικά.

Έξι παιχνιδιάρικα πιάτα με λαχανικά για παιδιά (pics)

Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγιή ανάπτυξη των παιδιών. Λέγοντας ισορροπημένη διατροφή εννοούμε τη διατροφή που περιλαμβάνει τροφές από όλες τις ομάδες τροφίμων. Η κάθε μία προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα στον οργανισμό των παιδιών για την υγεία και την ανάπτυξή τους.

Τα λαχανικά είναι μία από αυτές και τα οφέλη από την κατανάλωσή τους για μικρούς και μεγάλους είναι πολλά. Τα λαχανικά είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Επιπλέον, εντάσσοντας τα λαχανικά στην καθημερινή διατροφή των παιδιών, μειώνονται οι πιθανότητες παχυσαρκίας στην ενήλικη ζωή και τα παιδιά διατηρούν ένα σταθερό σωματικό βάρος.

Ποια είναι τα πιο ωφέλιμα λαχανικά για τα παιδιά;

Όλα τα λαχανικά έχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών και πολλά οφέλη για την υγεία. Κάποια όμως ξεχωρίζουν για τη διατροφική τους αξία. Αυτά είναι:

  • μπρόκολο
  • καρότο
  • σπανάκι
  • αρακάς
  • πιπεριά
  • αγγούρι
  • ντομάτα
  • λαχανάκι Βρυξελλών

Πώς θα εντάξουμε τα λαχανικά στη διατροφή των παιδιών;

Τα λαχανικά μπορεί να έχουν τρομερά οφέλη για την υγεία των παιδιών, ωστόσο τα παιδιά δεν δέχονται πάντα με ευκολία να τα φάνε. Όπως αναφέρει η διατροφολόγος Frances Largeman-Roth στο popsugar.com, "τα περισσότερα παιδιά λατρεύουν τα φρούτα, όχι όμως και τα λαχανικά. Κάποια προτιμούν τα λαχανικά ωμά, καθώς τους αρέσει η τραγανή υφή τους, το κάθε παιδί ωστόσο είναι ξεχωριστό και θα πρέπει να του προσφέρουμε επιλογές για να ανακαλύψει τι του αρέσει και τι προτιμά".

Σύμφωνα με την ειδικό, ακόμα και αν το παιδί αρνείται να φάει τα λαχανικά του, δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε την προσπάθεια. Έρευνες έχουν δείξει ότι στα μικρά παιδιά πρέπει να εισάγουμε μία νέα τροφή έως και είκοσι φορές, μέχρι να τη δοκιμάσουν.

Ένας τρόπος για να πείσετε το παιδί σας να φάει τα λαχανικά του είναι αξιοποιώντας τα για να φτιάξετε ιδιαίτερα και ευφάνταστα πιάτα. Η παιχνιδιάρικη εμφάνισή τους, θα ενθουσιάσει τα παιδιά και θα τα κάνει όχι μόνο να φάνε τα λαχανικά τους, αλλά και να τα λατρέψουν.

Δείτε κάποιες ιδέες στην gallery που ακολουθεί. Εν μέσω καραντίνας που ο χρόνος εντός σπιτιού είναι περισσότερος, είναι ευκαιρία να τα φτιάξετε κι εσείς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved