Αυτό είναι το πιο παιχνιδιάρικο σνακ για να φτιάξουμε μαζί με το παιδί

Όλες οι μαμάδες, άλλες πιο γρήγορα άλλες πιο αργά, έχουμε μάθει πολύ καλά πως ο ασφαλέστερος και καλύτερος τρόπος για να ολοκληρώσουμε οποιαδήποτε εργασία, ιδίως εντός σπιτιού, είναι να χαλαρώσουμε, να το διασκεδάσουμε και να κάνουμε ό,τι κάνουμε μαζί με το μικρό μας.

Αυτό είναι το πιο παιχνιδιάρικο σνακ για να φτιάξουμε μαζί με το παιδί

Τα παιδιά από πολύ μικρά θέλουν να συμμετέχουν σε ό,τι κάνει η μαμά στο σπίτι, στην κουζίνα, στο υπνοδωμάτιο ή στο σαλόνι, να καθαρίζουν, να σκουπίζουν, να μαγειρεύουν μαζί της διαρκώς. Ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός: Όταν το παιδί συμμετέχει, νιώθει σημαντικό! Κάνει ό,τι κάνει και η μαμά του, αγγίζει αντικείμενα που γενικώς θεωρούνται «απαγορευμένα», κάνει πράγματα που κάνουν και οι μεγάλοι, νιώθει υπεύθυνο και περήφανο για τον εαυτό του – ενίοτε δε, βγάζει και όλη του τη δημιουργικότητα στο task που του αναθέτει η μαμά!

Το ίδιο συμβαίνει και με το φαγητό: Το παιδί που τρώει αυτό που έχει επιλέξει και ειδικά αυτό που έχει ετοιμάσει το ίδιο, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα το κάνει με όρεξη, με κέφι και χαρά. Όταν μάλιστα πρόκειται για τα Χρυσή Ζύμη Croissants βουτύρου, τότε η… επιτυχία είναι εγγυημένη 100%! Αυτή η νοστιμιά δεν είναι μόνο ο καλύτερος φίλος για κάθε μαμά, αλλά και για το παιδάκι της, καθώς εύκολα, γρήγορα και απλούστατα έχουμε ένα πεντανόστιμο σνακ με αγνά υλικά, που φτιάχνουμε μαζί με το παιδί. Ζυμωμένα με εκλεκτό βούτυρο, μας δίνουν μία αέρινη ζύμη με αφράτο σώμα και χρυσορόδινη κρούστα, ενώ όλο το σπίτι ευωδιάζει σαν… γαλλική μπουλανζερί!

xrisi zimi krouasan 5

Το πιο παιχνιδιάρικο σνακ της κουζίνας μας

Το εύχρηστο, λιλά σακουλάκι της Χρυσής Ζύμης βρίσκεται πάντα στο ψυγείο μας, έτοιμο να… βγει ανά πάσα στιγμή και με κάθε ευκαιρία, καθώς αυτό το σνακ είναι κατάλληλο και ταιριαστό για κάθε ώρα της ημέρας: Είτε για το πρωινό μας, είτε για ένα γρήγορο κολατσιό μέσα στην ημέρα, είτε όποια άλλη στιγμή μας έρθει όρεξη για «μαγειρέματα» με το μικρό. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να προθερμάνουμε τον φούρνο ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, να τοποθετήσουμε όσα Croissants χρειαζόμαστε σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και να αποθηκεύσουμε τα υπόλοιπα στη συσκευασία τους και πάλι στην κατάψυξη για την επόμενη φορά. Μέσα σε 15 λεπτά έχουμε τα πεντανόστιμα και χορταστικά Croissants βουτύρου στο πιάτο μας και εδώ είναι που αρχίζει η… πραγματική διασκέδαση!

xrisi zimi krouasan 4



Αυτό το λαχταριστό σνακ μας δίνει απεριόριστες δυνατότητες να το προσαρμόσουμε στις γεύσεις μας και στις προτιμήσεις της κάθε στιγμής. Το ίδιο το παιδί διαλέγει και… «μαγειρεύει», καθώς πολύ εύκολα και απλά μπορεί όχι μόνο να εμπνευστεί τη γέμιση του croissant του, αλλά και να την εφαρμόσει! Μαρμελάδα, άχνη, μέλι, φρέσκα φρούτα, λευκή σοκολάτα, τυρί κρέμα και ό,τι άλλο σκεφτούμε ή επιθυμήσουμε απογειώνει το σνακ και το κάνει ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας.

xrisi zimi krouasan 3

Αμέτρητοι συνδυασμοί για όλες τις… ορέξεις!

Κι επειδή, όπως όλες οι μαμάδες γνωρίζουμε πολύ καλά, τα παιδιά μας μπορεί να έχουν ώρες ώρες «παράξενα» γούστα και «περίεργες» προτιμήσεις, εμείς δίνουμε τις επιλογές, ίσως και να προτείνουμε κάποιον συνδυασμό και… κάνουμε στην άκρη. Το θέμα είναι πως στο συγκεκριμένο σνακ, όλη η διασκέδαση και όλο το παιχνίδι, είναι στο παιδί που επιλέγει, στο παιδί που αναμειγνύει υλικά, αν το θέλει, στο παιδί που διασκεδάζει ετοιμάζοντας τη δική του νοστιμιά! Στο δικό μας σπίτι, για παράδειγμα, στο πρωινό συνήθως επιλέγουμε μια γεύση (ή και περισσότερες…) μαρμελάδας, στο κολατσιό προτιμούμε το τυρί, ενώ στις… μεγάλες πείνες, πασπαλίζουμε απλώς με άχνη ζάχαρη και καταβροχθίζουμε αμεσότατα!

Μια πραγματικά «grande» επιλογή για πιο… εορταστικά Croissants βουτύρου Χρυσή Ζύμη, αλλά εξίσου εύκολη και απλή, είναι να ετοιμάσουμε – πάντα μαζί με τους βοηθούς μας στην κουζίνα – μια κρέμα ζαχαροπλαστικής με βάση το τυρί και να γεμίσουμε με αυτή κάθε ένα croissant. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε τις δημιουργίες μας με διάφορες γαρνιτούρες: Πολύχρωμα sprinkles, σοκολατένια τρουφάκια, σταγόνες σοκολάτας, ακόμα και λίγη μαρμελάδα! Και για να μην ξεχνάμε τις μαμάδες, μπορεί τα Croissants βουτύρου να είναι η ιδανική επιλογή σνακ για τα μικρά μας, όμως μπορούν να είναι μία γευστικότατη πρόταση και για εμάς: Με ανθότυρο, μέλι και κανέλα, δημιουργούμε με απλούστατα υλικά, μια νοστιμιά για όλες τις ώρες.

xrisi zimi krouasan 2



Ποιοτικός χρόνος μαζί με τα παιδιά μας, με κάθε αφορμή – αυτό επιδιώκουμε όλες οι μαμάδες. Με τα Croissants βουτύρου Χρυσή Ζύμη έχουμε την ευκαιρία να διασκεδάσουμε μαζί, στην κουζίνα μας, ετοιμάζοντας παρέα το πιο παιχνιδιάρικο και νόστιμο σνακ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved