Αυτά είναι τα εννέα πιο ωφέλιμα λαχανικά για τα παιδιά

Ποια λαχανικά δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή του παιδιού;

Αυτά είναι τα εννέα πιο ωφέλιμα λαχανικά για τα παιδιά

Τα παιδιά είναι πολύ σημαντικό να αποκτούν υγιεινές διατροφικές συνήθειες από τη μικρή τους ακόμα ηλικία. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι απαραίτητα σε μία ισορροπημένη διατροφή και η κατανάλωσή τους είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών.

Τα παιδιά ωστόσο, δεν δέχονται πάντα φάνε με ευκολία τα λαχανικά τους. Όπως αναφέρει η διατροφολόγος Frances Largeman-Roth στο popsugar.com, "τα περισσότερα παιδιά λατρεύουν τα φρούτα, όχι όμως και τα λαχανικά. Κάποια προτιμούν τα λαχανικά ωμά, καθώς τους αρέσει η τραγανή υφή τους, το κάθε παιδί ωστόσο είναι διαφορετικό και θα πρέπει να του προσφέρουμε επιλογές για να ανακαλύψει τι του αρέσει και τι προτιμά"

Σύμφωνα με την ειδικό, ακόμα και αν το παιδί αρνείται να φάει τα λαχανικά του, δεν πρεπει να εγκαταλείπουμε την προσπάθεια. Έρευνες έχουν δείξει ότι στα μικρά παιδιά πρέπει να εισάγουμε μία νέα τροφή έως και είκοσι φορές, μέχρι να τη δοκιμάσουν.

Ποια είναι όμως τα λαχανικά που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή των παιδιών;

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε καροτενοειδή, σίδηρο, βιταμίνες A, C, K1, B1, B6 και Ε και πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά που το καθιστούν ένα από τα πιο ωφέλιμα για τον οργανισμό φρούτα. Το μπρόκολο ενισχύει το ανοσοποιητικό, κάνει καλό στα μάτια και στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Καρότο

Τα καρότα είναι "φτωχά" σε θερμίδες, πλούσια όμως σε βιταμίνη Α, βιταμίνες Β1, Β2 και νιασίνη. Η κατανάλωσή τους ωφελεί την υγεία της καρδιάς, την όραση και συμβάλλει στην γρήγορη επούλωση πληγών.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου και μπορούμε να το αξιοποιήσουμε σε πληθώρα συνταγών που τα παιδιά μπορούν να φάνε με ευκολία. Συνοδεύστε το με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C όπως η ντομάτες, ώστε ο οργανισμός να απορροφήσει ακόμα καλύτερα το συγκεκριμένο μέταλλο.

Αρακάς

Ο αρακάς είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών και πρωτεϊνών. Επίσης, περιέχει μεγάλο φάσμα βιταμινών και ιχνοστοιχείων όπως φυλλικό οξύ και βιταμίνες Κ, Α και C. Μεταξύ άλλων, κατανάλωση του αρακά δυναμώνει τα οστά, ενισχύει το ανοσοποιητικό και συβάλλει στη διατήρηση του σωματικού βάρους.

arakas

Πιπεριές

Οι πιπεριές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C η οποία είναι πολύ σημαντική για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Προτιμήστε τις πιπεριές με τη γλυκιά γεύση, που είναι πιο πιθανό να αρέσουν στα παιδιά.

Αγγούρια

Τα αγγούρια καταναλώνονται εύκολα, αρέσουν σχεδόν σε όλα τα παιδιά και προσφέρουν ενυδάτωση στον οργανισμό.

Λαχανάκια Βρυξελλών

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι ιδιαίτερα θρεπτικά καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, πολλές βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και μέταλλα όπως το μαγνήσιο, το κάλιο και το φώσφορο. Δεν περιέχουν καθόλου λίπος και όταν μαγειρευτούν έχουν γλυκιά γεύση που αρέσει στα παιδιά.

Ντομάτες

Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, β-καροτίνη και αντιοξειδωτικά. Όταν είναι η εποχή τους έχουν απίθανη γεύση και μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε σε πολλές συνταγές.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο περιέχει 20 βιταμίνες, μέταλλα, είναι γεμάτο με φυτικές ίνες και υγιή λιπαρά. Είναι ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα και μπορείτε να εισάγετε στη διατροφή των παιδιών ήδη με το που ξεκινήσει τις πρώτες στερεές τροφές. Επίσης, το αβοκάντο ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου, κάνει καλό στα μάτια και βοηθάει τα παιδιά να απορροφούν καλύτερα τις βιταμίνες που προσλαμβάνουν από άλλα τρόφιμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved