Υγιεινά μπισκότα χωρίς ψήσιμο με βρόμη και σοκολάτα για τα παιδιά

Είναι στο χέρι σας τα παιδιά να μάθουν να τρέφονται υγιεινά.

Υγιεινά μπισκότα χωρίς ψήσιμο με βρόμη και σοκολάτα για τα παιδιά

Είτε έχετε ένα νήπιο στο σπίτι σας είτε ένα έφηβο παιδί, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να το βοηθήσετε να τρέφεται υγιεινά.

Με τον κορονοϊό να έχει εμφανιστεί στη ζωή μας τον τελευταίο χρόνο, όλα έχουν έρθει πάνω κάτω και πολλά έχουν αλλάξει. Από τον τρόπο που κοιμόμαστε, τον τρόπο που ξυπνάμε μέχρι τον τρόπο που εργαζόμαστε και τρεφόμαστε.

Ό,τι πρόγραμμα κι αν υπήρχε πριν, αλλάζει μέρα με τη μέρα και μήνα με το μήνα, όπως συμβαίνει άλλωστε και με τα μέτρα. Ο εγκλεισμός και η καραντίνα έκανε πολλές οικογένειες να μείνουν στο σπίτι, να μαγειρέψουν πολύ και να φάνε ακόμη περισσότερο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι υγιεινές επιλογές "έκαναν περίπατο" και αντικαταστάθηκαν με γρήγορα και έτοιμα σνακ που βρίσκονται στο εμπόριο. Με αυτόν τον τρόπο όμως, τα παιδιά δεν μαθαίνουν να τρέφονται υγιεινά.

Αντικαταστήστε τα έτοιμα σνακ με σνακ που θα φτιάξετε οι ίδιες στο σπίτι. Ξεχάστε για λίγο τις ζύμες, τα σουβλάκια, τις πίτες, τα pancakes και τα γλυκά γενικότερα και αρχίστε να σκέφτεστε υγιεινά τρόφιμα όπως ενεργειακές μπουκιές, μπισκότα με θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, smoothies με φρούτα και λαχανικά.

mpiskota bromis me sokolata xoris prisismo 2

Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού αυτή την περίοδο είναι το Α και το Ω, γι' αυτό θα πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε πώς θα τραφείτε σωστά εσείς και η οικογένειά σας.

Δεν θα συνεχίσουμε περισσότερο να αναλύουμε το γιατί πρέπει να τρέφεστε υγιεινά. Θα σας δώσουμε μια συνταγή για σούπερ νόστιμα και θρεπτικά μπισκότα βρόμης και μάλιστα χωρίς ψήσιμο.

Μπείτε στην κουζίνα, φτιάξτε τα, αποθηκεύστε τα και βγάλτε τα κάθε φορά που το παιδί θέλει μερικά για το σχολείο ή απλά για να φάει κάτι γλυκό το απόγευμα.

Υλικά:

  • ½ κούπα μαλακό φυστικοβούτυρο
  • ¼ κούπας μέλι
  • ¼ κούπας λάδι καρύδας
  • 2 κ.τ.σ άγλυκο κακάο
  • ¼ κ.τ.γ αλάτι
  • 1 κ.τ.γ. υγρή βανίλια
  • 1 κούπα βρόμη
  • ¼ κούπας ινδοκάρυδο

Δείτε πώς θα τα φτιάξετε στο βίντεο που ακολουθεί.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved