Νόστιμες και γλυκές συνταγές για παιδιά με μπανάνες (vid)

Αρέσουν στα παιδιά οι μπανάνες; Ιδού 4 νόστιμα και λαχταριστά γλυκά φτιαγμένα με μπανάνες.

Νόστιμες και γλυκές συνταγές για παιδιά με μπανάνες (vid)

Τα παιδιά λατρεύουν τις μπανάνες. Μάλιστα είναι ένα από τα πρώτα φρούτα που μπαίνουν στο διατροφολόγιό τους από τους πρώτους μήνες της ζωής τους. Πόσα γνωρίζετε όμως για τη διατροφική αξία της μπανάνας και ποια τα οφέλη της για τα παιδιά;

Η διατροφική αξία της μπανάνας

Η μπανάνα είναι ένα πεντανόστιμο φρούτο που μπορούμε να απολαύσουμε ως σνακ, σε συνδυασμό με τα δημητριακά ή σε φρουτοσαλάτα.

mpananes gia paidia 1

Μια μέτρια μπανάνα μας δίνει 105 θερμίδες, 0,4 γραμμάρια λίπος, 27 γραμμάρια υδατάνθρακες, 3,1 γραμμάρια φυτικές ίνες, 14 γραμμάρια ζάχαρη και 1,3 γραμμάρια πρωτεΐνες. Επίσης, μια μπανάνα παρέχει το 25% της ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Β6 που χρειαζόμαστε. Η Β6 συμμετέχει στο μεταβολισμό χρήσιμων ενζύμων και συμβάλλει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου στα πρώτα χρόνια της ζωής.

Οι διατροφολόγοι τονίζουν ότι η ζάχαρη που προέρχεται από τα φρούτα είναι το καλύτερο είδος ζάχαρης. Σε αντίθεση με τα γλυκά, η ζάχαρη στα φρούτα «συνοδεύεται» από φυτικές ίνες κι έτσι μεταβολίζεται με πιο αργό ρυθμό. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα μας μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για να παράγει περισσότερη ενέργεια και δεν την αποθηκεύει ως λίπος.

Γι' αυτό και μπορείτε να φτιάξετε νόστιμα γλυκά με μπανάνα, χωρίς να χρησιμοποιήσετε καθόλου ζάχαρη. Ό,τι καλύτερο για τα παιδιά, έτσι δεν είναι;

Συνταγές με μπανάνες για τα παιδιά

Αν τα παιδιά σας τώρα που βρίσκονται στο σπίτι τα απογεύματα θέλουν να φάνε κάτι γλυκό ή θέλετε να ανανεώσετε το κολατσιό στο σχολείο τους, δεν έχετε παρά να φτιάξετε μία από τις παρακάτω εύκολες συνταγές.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved