Έντεκα εύκολες φρουτόκρεμες για μωρά (vid)

Φρουτόκρεμες που μπορείτε να φτιάξετε στα μωρά σας μόλις αρχίσουν τις στερεές τροφές.

Έντεκα εύκολες φρουτόκρεμες για μωρά (vid)

Από τον 6ο μήνα και μετά τα παιδιά είναι σε θέση να τρώνε στερεές τροφές. Βέβαια αρκετοί είναι εκείνοι οι αλλεργιολόγοι που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αλλεργιών αν χορηγηθούν στερεές τροφές στην ηλικία των 4 μηνών.

Ακόμη ένας τρόπος να καταλάβετε ότι τα παιδιά σας είναι έτοιμα να δοκιμάσουν νέες τροφές, είναι όταν δείχνουν ενδιαφέρον για αυτά που τρώτε εσείς, δείχνοντας ή αρπάζοντας δικές τροφές ή το πιρούνι σας.

Οι πρώτες τροφές που θα δώσετε στα μωρά σας θα πρέπει να είναι μαλακές και πολτοποιημένες. Γι' αυτό και οι περισσότεροι παιδίατροι συστήνουν κρέμα ρυζάλευρου για αρχή και αργότερα φρούτα ή λαχανικά.

froutokremes gia mora 1

Τα φρούτα που θα δώσετε στο παιδί σας αρχικά θα γίνει με τη βοήθεια και τις συμβουλές του παιδιάτρου σας. Όπως όλες οι τροφές έτσι και τα φρούτα εισάγονται ένα-ένα και σταδιακά, για να προληφθούν τυχόν αλλεργίες.

Από τη στιγμή που θα είστε ελεύθεροι να πειραματιστείτε με τα φρούτα και τους συνδυασμούς τους, μπορείτε να φτιάξετε μία ή και όλες από τις παρακάτω συνταγές.

Φρουτόκρεμα με καρότο για μωρά με τρεις διαφορετικούς τρόπους



Φρουτόκρεμα με μήλο



Φρουτόκρεμα με μπανάνα



Φρουτόκρεμα με γλυκοπατάτα και μήλο



Φρουτόκρεμα με αχλάδι



Φρουτόκρεμα με ανανά



Φρουτόκρεμα με αβοκάντο και μπανάνα



Φρουτόκρεμα με μάνγκο



Φρουτόκρεμα με πορτοκάλι



Φρουτόκρεμα με φράουλες



Φρουτόκρεμα με ακτινίδιο



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved