Σε ποια ηλικία μπορούν τα μωρά να τρώνε γιαούρτι;

Το γιαούρτι είναι μια υγιεινή και θρεπτική τροφή, ιδανική για όλες τις ηλικίες.

Σε ποια ηλικία μπορούν τα μωρά να τρώνε γιαούρτι;

Το γιαούρτι μαζί με το γάλα, αποτελούν την κύρια πηγή ασβεστίου και γι’ αυτό πρέπει να περιλαμβάνεται στη διατροφή των παιδιών.

Διατροφική αξία

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες του συμπλέγματος B, A, ασβέστιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και ιώδιο. Aποτελεί την καλύτερη εναλλακτική πηγή ασβεστίου, όταν υπάρχει δυσανεξία στη λακτόζη που περιέχει το γάλα. Τα βακτήρια που περιέχει αποκαθιστούν την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, που είναι σημαντική για τη σωστή λειτουργία του εντέρου και την αποφυγή γαστρεντερικών προβλημάτων.

Πότε μπορεί να φάει γιαούρτι το μωρό

Οι συμβουλές σχετικά με την ιδανική ηλικία στην οποία το μωρό μπορεί να φάει γιαούρτι, ποικίλλουν. Πολλοί γιατροί προτείνουν την εισαγωγή γιαουρτιού μεταξύ 9 και 10 μηνών . Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι ο χρόνος προσθήκης ορισμένων στερεών τροφών στη διατροφή ενός μωρού δεν είναι τόσο σημαντικός όσο θεωρούνταν κάποτε. Υπό το πρίσμα αυτό, ορισμένοι παιδίατροι μπορεί να συστήσουν την εισαγωγή επιλεγμένων γιαουρτών ήδη από την ηλικία των 6 μηνών. Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να μιλήσετε με τον παιδίατρό σας για να σας πει πότε και αν θα ξεκινήσετε να δίνετε γιαούρτι στο μωρό.

Προβιοτικά

Το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά, τα οποία είναι ευεργετικά βακτήρια (θρεπτικά συστατικά που προάγουν την ανάπτυξη των ωφέλιμων βακτηρίων). Ορισμένοι γονείς πιστεύουν ότι η παροχή προβιοτικών στα μωρά θα μπορούσε να προσφέρει συγκεκριμένα οφέλη για την υγεία, όπως ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα μωρά χρειάζονται προβιοτικά;

Το μητρικό γάλα και ορισμένες βρεφικές τροφές περιέχουν προβιοτικά, πράγμα που σημαίνει ότι πολλά μωρά λαμβάνουν ήδη τα ευεργετικά βακτήρια.

Επιλέξτε το κατάλληλο γιαούρτι

Σε όποια ηλικία κι αν ξεκινήσετε το γιαούρτι, να είστε προσεκτικοί με την επιλογή του. Στην αγορά θα βρείτε πολλά γιαούρτια ειδικά για μωρά και παιδιά, όμως δεν είναι όλα τόσο υγιεινά καθώς έχουν επιπλέον ζάχαρη.Μια καλή επιλογή είναι να ξεκινήσετε με ένα απλό γιαούρτι ( όχι light) και να το αναμείξετε με πουρέ λαχανικών ή φρούτων.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τρεις συνταγές με γιαούρτι για μωρά 6-12 μηνών.



Πηγή: www.verywellfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved