Χαρούπι: Γνωρίστε τα πέντε οφέλη του στη διατροφή των παιδιών

Ποια τα οφέλη του χαρουπιού για τα παιδιά;

Χαρούπι: Γνωρίστε τα πέντε οφέλη του στη διατροφή των παιδιών

Το χαρούπι είναι μία σούπερ τροφή, πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Είναι ο καρπός της χαρουπιάς η οποία ευδοκιμεί στην περιοχή της μεσογείου.

Στο εμπόριο πλέον υπάρχουν αρκετά προϊόντα που παράγονται από το χαρούπι όπως το χαρουπόμελο, το χαρουπάλευρο κ.α. τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν σε πληθώρα συνταγών για φαγητά και σνακ.

Γιατί είναι όμως το χαρούπι μία σούπερ τροφή που θεωρείται πολύ ωφέλιμη για τα παιδιά; Ας δούμε τα πέντε οφέλη παρακάτω.

Περιέχει μέταλλα και βιταμίνες πολύτιμα για την ανάπτυξη των παιδιών
Το χαρούπι είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Α, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα παιδιά για την υγιή ανάπτυξή τους.

Δίνει ενέργεια
Η σούπερ αυτή τροφή, εκτός από τα παραπάνω, περιέχει και υδατάνθρακες οι οποίοι δίνουν στα παιδιά ενέργεια για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις και τις απαιτήσεις της καθημερινότητάς τους.

Δεν περιέχει καθόλου λιπαρά
Ένας ακόμα λόγος που το χαρούπι ενδείκνυται για μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, είναι ότι δεν έχει λιπαρά. Μάλιστα, για αυτόν λόγο αλλά και επειδή έχει γλυκιά γεύση, αξιοποιείται σε πληθώρα συνταγών ως υποκατάστατο του κακάο.

Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου
Το χαρούπι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

Δεν περιέχει γλουτένη
Εάν το παιδί σας έχει δυσανεξία στη γλουτένη, με το αλεύρι χαρουπιού μπορείτε να φτιάξετε υπέροχα κέικ και άλλα λαχταριστά σνακ.

Πηγή: healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved