Παιδί και διατροφή: Ποια είναι τα πιο ωφέλιμα φρούτα αυτήν την εποχή;

Θρεπτικά φρούτα εποχής που πρέπει να υπάρχουν στο σπίτι όλο τον χειμώνα.

Παιδί και διατροφή: Ποια είναι τα πιο ωφέλιμα φρούτα αυτήν την εποχή;

Τα παιδιά είναι σημαντικό να έχουν μία ισορροπημένη διατροφή και ως γνωστόν, τα φρούτα είναι must. Έχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξή τους.

Τον χειμώνα, υπάρχει πληθώρα επιλογών ώστε να μη λείπουν ποτέ από την κουζίνα κάθε οικογένειας. Ποια είναι όμως τα πιο ωφέλιμα φρούτα εποχής αυτήν περίοδο;

Πορτοκάλι
Τα πορτοκάλια είναι πλούσια σε βιταμίνη C η οποία είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Επίσης, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και συμβάλλουν στην ενυδάτωση του οργανισμού.

Μήλο
"Ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα", μία φράση που όλοι γνωρίζουν και είναι απόλυτα αληθής. Το μήλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C και η κατανάλωσή του συμβάλλει σε έναν υγιή και "γερό" οργανισμό.

Ρόδι
Το ρόδι είναι ένα φρούτο με πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ, ασβέστιο, σίδηρο και η κατανάλωσή του ενδυναμώνει τα οστά.

Αβοκάντο
Το αβοκάντο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά, βιταμίνες C, E και K, καθώς και σε φυτικές ίνες.

Μπανάνα
Η μπανάνα είναι πλούσια σε κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ η γλυκιά γεύση της την κάνει ένα από τα αγαπημένα φρούτα των παιδιών.

Ακτινίδιο
Το ακτινίδιο περιέχει μέταλλα πολύτιμα για τον οργανισμό, όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο και κάλιο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved