Μελιτζάνα: Τα άγνωστα οφέλη στην ανάπτυξη των παιδιών

Η μελιτζάνα είναι ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά για όλη την οικογένεια. 

Μελιτζάνα: Τα άγνωστα οφέλη στην ανάπτυξη των παιδιών

Η μελιτζάνα είναι παντός καιρού και εποχής. Αν και οι περισσότεροι νομίζουμε ότι ανήκει στην κατηγορία των λαχανικών, ανήκει στην κατηγορία των φρούτων και αυτό συμβαίνει γιατί ο βλαστός της είναι ανθοφόρος και ο καρπός της περιέχει σπόρους.

Η ιδιαίτερη γεύση της έχει ως συνέπεια πολλά παιδιά να δυσκολεύονται να την εντάξουν στη διατροφή τους, ωστόσο τα οφέλη που θα δούμε παρακάτω για την υγεία και την ανάπτυξή τους θα σας πείσουν να την εντάξετε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής όλης της οικογένειας.

Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για την ανάπτυξη των παιδιών

Η μελιτζάνα έχει λίγες θερμίδες, είναι όμως πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Σύμφωνα με το healthline.com, μία μελιτζάνα 82 γραμμαρίων περιέχει:

  • Υδατάνθρακες: 5 γραμμάρια
  • Φυτικές ίνες: 3 γραμμάρια
  • Πρωτεΐνες: 1 γραμμάρια
  • Μαγνήσιο: 10% ημερήσιας προτεινόμενης ποσότητας
  • Φυλλικό οξύ: 5% της ημερήσιας προτεινόμενης ποσότητας
  • Κάλιο: 5% της ημερήσιας προτεινόμενης ποσότητας
  • Βιταμίνη K: 4% της ημερήσιας προτεινόμενης ποσότητας
  • Βιταμίνη C: 3% της ημερήσιας προτεινόμενης ποσότητας

Είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών

Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που βοηθούν στην προστασία του οργανισμού. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα αντιοξειδωτικά θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόληψη πολλών τύπων χρόνιων παθήσεων, όπως καρδιακών παθήσεων και καρκίνου κ.α.

Οι μελιτζάνες είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε ανθοκυανίνες, έναν τύπο χρωστικής με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες ευθύνονται και για το έντονο χρώμα τους.

Προστατεύουν την καρδιά από ασθένειες της καρδιάς

Τα θρεπτικά συστατικά της μελιτζάνας και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, συμβάλλουν στο να προστατεύει την καρδιά των παιδιών και να μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών παθήσεων το μέλλον.

Ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα

Η μελιτζάνα, όπως αναφέρουμε και παραπάνω, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες οι οποίες ρυθμίζουν το σάκχαρο και διατηρούν σταθερά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved