Τελικά επιτρέπεται το αλάτι στη διατροφή του μωρού;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Τελικά επιτρέπεται το αλάτι στη διατροφή του μωρού;

Το αλάτι είναι βασικό συστατικό της ανθρώπινης διατροφής. Το νάτριο είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας, όμως η υπερκατανάλωση μπορεί να βλάψει την υγεία ενός ενήλικα, πόσο μάλλον ενός παιδιού.

Τους πρώτους μήνες το μωρό τρέφεται αποκλειστικά με γάλα, μητρικό ή ξένο και αυτό περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, μεταξύ αυτών και το νάτριο.

Μετά τον έκτο μήνα, όταν στη διατροφή του μωρού εισάγονται οι στερεές τροφές, το αλάτι και πάλι δεν είναι απαραίτητο. Μπορεί εσάς να σας φαίνεται ότι το φαγητό του μωρού είναι άνοστο, όμως εκείνο δεν το αντιλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο καθώς δεν έχει συνηθίσει τις αλμυρές γεύσεις. Σε αυτήν την ηλικία, τα μωρά χρειάζονται μόλις 1g, ενώ η παραπάνω ποσότητα δεν ενδείκνυται για τον οργανισμό του μωρού.

Μετά τα πρώτα του γενέθλια και μέχρι και την ηλικία των τριών ετών, η ημερήσια συνιστώμενη μέγιστη ποσότητα αλατιού είναι 2g. Σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τις τροφές που καταναλώνει καθημερινά το μωρό σας, καθώς πολλές, ειδικά οι έτοιμες όπως κρακεράκια, δημητριακά, έτοιμες σάλτσες κτλ, περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού.

Πηγή: babycentre.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved