Φυστικοβούτυρο: Γνωρίστε τα πέντε οφέλη του στην υγεία των παιδιών

Γιατί το φυστικοβούτυρο είναι θρεπτικό για τα παιδιά; Plus δύο συνταγές για υγεινά σνακ που θα λατρέψουν.

Φυστικοβούτυρο: Γνωρίστε τα πέντε οφέλη του στην υγεία των παιδιών

Τα τελευταία χρόνια, το φυστικοβούτυρο γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές στη χώρα μας. Είναι πλούσιο σε πληθώρα θρεπτικών συστατικών που το καθιστούν μία ιδανική επιλογή για γρήγορα και υγιεινά σνακ όχι μόνο εμάς των μεγάλων, αλλά και των παιδιών.

Σύμφωνα με το Consumer Reports, το φυστικοβούτυρο είναι ένα από τα πρωτεϊνικά τρόφιμα που περιέχουν περίπου 2 γραμμάρια φυτικών ινών ανά 2 κουταλιές της σούπας. Επίσης έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και καλά λιπαρά.

Παρά την ονομασία του, δεν περιέχει καθόλου βούτυρο. Το φυστικοβούτυρο ουσιαστικά είναι ένας πολτός φυστικών που έχουν ψηθεί, ξεφλουδιστεί και αλεστεί. Μετά το άλεσμα τους προστίθενται αλάτι και ζάχαρη για αυτό είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι η ποιότητα του προϊόντος καθορίζεται από την ποσότητα πρόσθετης ζάχαρης και ελαίων που μπορεί να περιέχει.

Ποια τα οφέλη του φυστικοβούτυρο για τα παιδιά

Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου
Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, το φυστικοβούτυρο είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών οι οποία συμβάλλουν στην υγεία του πεπτικού συστήματος.

Αυξάνει την αίσθηση του κορεσμού
Ένα σνακ με φυστικοβούτυρο κρατάει τα παιδιά χορτάτα για περισσότερη ώρα. Έτσι δεν έχουν ανάγκη για άλλα γρήγορα και όχι τόσο υγιεινά σνακ που μακροπρόθεσμα συνεπάγεται και το αυξημένο σωματικό βάρος.

Προστατεύει την καρδιά
Το φυστικοβούτυρο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, τα οποία γνωρίζουμε ότι μας προστατεύουν από καρδιοαγγειακά νοσήματα.

Δίνει ενέργεια
Ένα πρωινό με φυστικοβούτυρο είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσει το μικρό σας τη μέρα του δυναμικά και με ενέργεια.

Συμβάλλει στην υγεία των μαλλιών και της επιδερμίδας
Τα φυστίκια περιέχουν βιταμίνη Β η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Ακόμη περιέχουν βιταμίνη Ε, η οποία θρέφει το δέρμα και το προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες UV.

Υγιεινά σνακ με φυστικοβούτυρο

Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πληθώρα συνταγών για υγιεινά και θρεπτικά σνακ με φυστικοβούτυρο.

Εμείς σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας δύο εύκολες συνταγές, μία για λαχταριστά μπισκότα με τρία υλικά και μία για αφράτο και υγιεινό κέικ που θα ξετρελάνει τα παιδιά.

Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και δύο ακόμα υλικά






Kέικ με φυστικοβούτυρο






© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved