Ψωμί μπανάνας για παιδιά - Η συνταγή που θα λατρέψετε (vid)

Διανύουμε την δεύτερη καραντίνα μας και όπως είναι φυσικό αρχίσαμε τα ψησίματα, τις συνταγές και τα φαγάκια... πράγματα που κάναμε και την πρώτη φορά.

Ψωμί μπανάνας για παιδιά - Η συνταγή που θα λατρέψετε (vid)

Αυτή τη φορά η μόνη διαφορά είναι ότι τα παιδιά μας βρίσκονται στο σχολείο, έτσι οι συνταγές και οι δημιουργίες μας, θα τρώγονται σαν κολατσιό στο σχολείο, σαν πρωινό ή σαν απογευματινό.

Κάντε υγιεινές επιλογές

Τα snacks αποτελούν μέρος μίας ισορροπημένης διατροφής και με ελάχιστο προγραμματισμό μπορούμε να προσφέρουμε στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά κι ενέργεια.

Σήμερα θα σας δείξουμε πώς θα φτιάξετε νόστιμο και αφράτο ψωμί μπανάνας.

Η μπανάνα είναι ένα πεντανόστιμο φρούτο που μπορούμε να απολαύσουμε ως σνακ, σε συνδυασμό με τα δημητριακά ή σε φρουτοσαλάτα. Πόσα γνωρίζουμε όμως για τη διατροφική αξία της μπανάνας;

Μια μέτρια μπανάνα μας δίνει 105 θερμίδες, 0,4 γραμμάρια λίπος, 27 γραμμάρια υδατάνθρακες, 3,1 γραμμάρια φυτικές ίνες, 14 γραμμάρια ζάχαρη και 1,3 γραμμάρια πρωτεΐνες.

Οι διατροφολόγοι τονίζουν ότι η ζάχαρη που προέρχεται από τα φρούτα είναι το καλύτερο είδος ζάχαρης. Σε αντίθεση με τα γλυκά, η ζάχαρη στα φρούτα «συνοδεύεται» από φυτικές ίνες κι έτσι μεταβολίζεται με πιο αργό ρυθμό. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα μας μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για να παράγει περισσότερη ενέργεια και δεν την αποθηκεύει ως λίπος.

Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, είναι καλύτερο να επιλέγουμε τις μπανάνες που δεν έχουν ωριμάσει πλήρως. Αυτές περιέχουν ένα είδος φυτικών ινών που συμβάλλει στην καύση του λίπους και ρυθμίζει την όρεξη. Ακόμη, το κάλιο και το μαγνήσιο που περιέχει η μπανάνα αναπληρώνουν τη χαμένη ενέργεια στο σώμα.

Τέλος, μια μπανάνα παρέχει το 25% της ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Β6 που χρειαζόμαστε. Η Β6 συμμετέχει στο μεταβολισμό χρήσιμων ενζύμων και συμβάλλει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου στα πρώτα χρόνια της ζωής.

Υλικά για να φτιάξετε το πιο αφράτο ψωμί μπανάνας

  • 350 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κ.τ.σ ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.τ.γ αλάτι
  • 2 κ.τ.σ γάλα σε σκόνη
  • 100 γραμ. μπανάνα
  • 1 αβγό
  • 70 ml φρέσκο γάλα
  • 5 γραμ. μαγιά
  • 40 γραμ. ανάλατο βούτυρο

Πώς θα το φτιάξετε:

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε αναλυτικά και βήμα-βήμα τη διαδικασία. Αν εκτελέσετε κατά γράμμα τη συνταγή και προσέξετε το βίντεο τότε η επιτυχία βρίσκεται στο... τσεπάκι σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved