Υγιεινά muffins με βρόμη και μήλα (vid)

Φτιάξτε και εσείς νόστιμα κεκάκια με βρόμη και μήλα!

Υγιεινά muffins με βρόμη και μήλα (vid)

Επιτακτική η ανάγκη να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας με όποιο τρόπο μπορούμε και εμείς εδώ στο Mothersblog, προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό μέσα από νόστιμες συνταγές.

Σήμερα σας προτείνουμε τα muffin με βρόμη και μήλα. Ιδανικά για αυτούς τους φθινοπωρινούς μήνες, για κολατσιό στο σχολείο ή σαν συνοδευτικό της μαμάς με τον απογευματινό καφέ της.

Μερικά από τα υλικά που έχουν μέσα τα muffins αυτά είναι γεμάτα βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά όπως για παράδειγμα η κανέλα, τα μήλα, το μέλι και η βρόμη.

Τα οφέλη των συστατικών αυτών:

Κανέλα: Η κανέλα δεν έχει μόνο ιδιαίτερο και μοναδικό άρωμα αλλά είναι παράλληλα και εξαιρετικά ωφέλιμη για την υγεία μας. Μόλις μία κουταλιά του γλυκού παρέχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση όμοια με αυτή των θρεπτικών μούρων, ενώ οι αντιμικροβιακές της ιδιότητες βοηθούν το ανοσοποιητικό να καταπολεμήσει λοιμώξεις από βακτήρια και μύκητες. Αν και δεν έχει γλυκιά γεύση, η κανέλα «μιμείται» τη ζάχαρη κι έτσι είναι ιδανική ως μερικό υποκατάστατο σε γλυκά και ροφήματα.

muffins me vromi kai mila 1

Μήλα: Τα μήλα είναι από τα φρούτα που μπορούν να έχουν ευεργετική επίδραση στην οστική πυκνότητα και την αντοχή των οστών. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από την οστεοπόρωση, που χαρακτηρίζεται από τη σταδιακή φθορά των οστών και τον αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων. Στο πλαίσιο μελέτης που συνέκρινε τους ανθρώπους που κατανάλωναν μήλα ως μέρος της διατροφής τους με άτομα που δεν το έκαναν, τα αποτελέσματα έδειξαν πως αυτοί που κατανάλωναν μήλα είχαν περισσότερο ασβέστιο στο σώμα τους σε σύγκριση με τους άλλους.

Μέλι: Το μέλι είναι πλήρης τροφή, καθώς περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για να διατηρηθεί κανείς ζωντανός και υγιής: βιταμίνες, ένζυμα, μέταλλα και νερό.

Βρόμη: Η βρόμη ανήκει στην οικογένεια των δημητριακών και είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ο σίδηρος, το μαγγάνιο και το ασβέστιο και οι φυτικές ίνες (β-γλυκάνες), τα οποία προστατεύουν το καρδιαγγειακό και το πεπτικό σύστημα. Οι σπόροι της βρόμης είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε, μια ισχυρή αντιοξειδωτική βιταμίνη, η οποία συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση του λίπους από το σώμα. Η υψηλή περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες, βοηθά στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του εντέρου και είναι κατάλληλη για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα πέψης ή/και δυσκοιλιότητα.

Υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε τα muffins αυτά

  • 3 κούπες τριμμένη βρόμη
  • 1 κ.τ.γ κανέλα
  • 2 κ.τ.γ baking powder
  • μια πρέζα αλάτι
  • 240 ml γάλα
  • 2 αβγά
  • 250 γραμ. πουρέ μήλου
  • 3 κ.τ.σ μέλι
  • 1 βανίλια

Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved