Υγιεινή συνταγή για το ολοήμερο χωρίς ζέσταμα

Πώς τα πάτε με τα φαγητά στο ολοήμερο;

Υγιεινή συνταγή για το ολοήμερο χωρίς ζέσταμα

Εσείς προσαρμοστήκατε ή όχι ακόμη; Βάλατε μια σειρά; Πώς τα πάτε με τα φαγάκια που βάζετε στα παιδιά και που δεν χρειάζονται ζέσταμα;

Από την πλευρά μας προσπαθούμε να σας δίνουμε όμορφες και εύκολες ιδέες για να μην σας πιάνει απελπισία. Συνταγές για το ολοήμερο που δεν χρειάζονται ζέσταμα σας έχουμε δώσει πολλές.

Σήμερα... ακόμη μία. Τι μπορείτε να βάλετε στο τάπερ του παιδιού σας που δεν χρειάζεται ζέσταμα; Μα φυσικά μια νόστιμη, λαχταριστή και kids friendly μακαρονοσαλάτα.

Ποιος είπε ότι τα μακαρόνια τρώγονται ζεστά; Τα μακαρόνια -και ό,τι ζυμαρικό θέλετε- μπορούν να φαγωθούν κρύα.

Πώς θα φτιάξετε μια νόστιμη και υγιεινή μακαρονοσαλάτα για το ολοήμερο που δεν χρειάζεται ζέσταμα;

Βράστε βίδες ή πένες ή κοχυλάκια ή μακαροτσίνια ή ό,τι ζυμαρικό θέλει το παιδί σας. Μέσα στο μπολ προσθέστε φρέσκο ψιλοκομμένο σέλερι, κρουτόν, αρακά βρασμένο, τραγανό ωμό καρότο κομμένο σε κυβάκια, ξεψαχνισμένο κοτόπουλο ή κομμένο ζαμπόν σε κύβους. Όσο για τη σως; Προτιμήστε απλή σπιτική μαγιονέζα με λίγη μουστάρδα.

Όλα όσα προσφέρει στον οργανισμό του παιδιού σας αυτή η σαλάτα

fagito xoris zestama sto oloimero

Μακαρόνια: Τα ζυμαρικά θεωρούνται βασικό κομμάτι της Μεσογειακής Διατροφής. Τα μακαρόνια είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, σίδηρο (βοηθά στην παραγωγή αιμοσφαιρίνης), σελήνιο (ισχυρότατο αντιοξειδωτικό), ασβέστιο (ενδυνάμωση οστών), φώσφορο, πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Θιαμίνη, Ριβοφλαβίνη, Νιασίνη, φολικό οξύ), ενώ περιέχουν ελάχιστα λιπαρά, χοληστερόλη και νάτριο.

Σέλερι: Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε θρεπτικά στοιχεία, θεωρείται φυσικό φάρμακο. Είναι πλούσιο σε ριβοφλαβίνη, βιταμίνη Β6, ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο, φυτικές ίνες, κάλιο και μαγγάνιο, καθώς και βιταμίνες Α, C και Κ.

Αρακάς: Ο αρακάς ή αλλιώς μπιζέλια, είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, προλαμβάνουν τον καρκίνο του στομάχου, έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, περιέχουν φαβονειδή όπως κατεχίνη και επικατεχίνη, καροτενοειδή, φαινολικά οξέα, πολυφαινόλες, αντιφλεγμονώδη φυτοθρεπτικά συστατικά, βιταμίνη C και βιταμίνη Ε, μια καλή ποσότητα του αντιοξειδωτικού ψευδαργύρου και Ωμέγα-3 λιπαρά, με τη μορφή του αλφα-λινολενικού οξέως (ALA).

Καρότο: Τα καρότα περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνη Κ, κάλιο, φυλλικό οξύ, μαγγάνιο, φώσφορο, μαγνήσιο, βιταμίνη Ε και ψευδάργυρο.

Κοτόπουλο: Το κοτόπουλο αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές ζωικής πρωτεΐνης. Προσφέρει επίσης στον οργανισμό μας πολλά από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως σίδηρο, μαγνήσιο, σελήνιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Ταυτόχρονα, έχει λιγότερα «κακά», δηλαδή κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη από το κόκκινο κρέας.

Σπιτική μαγιονέζα: Το λάδι έχει ευεργετική επίδραση στο πεπτικό σύστημα, καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα και τα νεοπλάσματα στο στομάχι. Το αυγό που περιέχεται σε αυτή είναι πηγή χολίνης, βιταμίνης F, τοκοφερόλης, βιταμινών Β και άλλων εξίσου σημαντικών συστατικών. Το ξίδι έχει ευεργετική επίδραση στην στοματική κοιλότητα, αποτρέπει τις ασθένειες των ούλων και της τερηδόνας, λευκαίνει τα δόντια και συντηρεί το σμάλτο και επίσης σκοτώνει τα παθογόνα. Τα οφέλη της μουστάρδας αναφέρονται παρακάτω. (Μόνο η χρήση σπιτικής μαγιονέζας μπορεί να ωφελήσει. Τα προϊόντα στο κατάστημα είναι γεμάτα με τεχνητά πρόσθετα που δεν έχουν καθόλου αξία).

Μουστάρδα: Η μουστάρδα περιέχει καροτένιο, ζεαξανθίνη και λουτεΐνη (φλαβονοειδή και καροτενοειδή αντιοξειδωτικά), καθώς και βιταμίνες Α, C και Κ. Όλα αυτά τα συστατικά μαζί δημιουργούν μια "βόμβα" αντιοξειδωτικών που επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης. Επιπλέον έχει σελήνιο και μαγνήσιο, νιασίνη και επίσης βοηθά στη ρύθμιση της ροής του αίματος και προστατεύει τον οργανισμό από την υπέρταση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved