Τι να βάλετε στο τάπερ του ολοήμερου που δεν χρειάζεται ζέσταμα

Το ολοήμερο έχει την τιμητική του φέτος, μιας και πολλά έχουν άλλάξει!

Τι να βάλετε στο τάπερ του ολοήμερου που δεν χρειάζεται ζέσταμα

Τέλος το ζεστό φαγάκι. Με τον κορονοϊό να υπάρχει γύρω μας, τα γεύματα των παιδιών θα πρέπει να τα πιάνουν μόνο τα ίδια με τα χέρια τους, κανείς άλλος και να τα τρώνε χωρίς να τα ζεστάνουν.

Αυτό έβγαλε λίγο από τη ρουτίνα τους τις μαμάδες που έβαζαν φαγάκι που ήξεραν πως το παιδί τους θα φάει ζεστό μετά τη λήξη του σχολείου και που τώρα πρέπει να σκεφτούν ιδέες με φαγητά που τα παιδιά τους θα μπορούν να απολαμβάνουν κρύα μέχρι να επιστρέψουν στο σπίτι.

Εδώ, θα βρείτε κι άλλες προτάσεις όπως η σημερινή.

Τι μπορείτε να βάλετε στο τάπερ που δεν χρειάζεται ζέσταμα;

Mini σαντουιτσάκια περασμένα σε ξυλάκια: βάλτε ψωμάκι ολικής ή πιτούλες, γαλοπούλα, ντοματίνια, τσένταρ, μαρούλι. Φτιάξτε 2-3 mini σαντουιτσάκια - σουβλάκια και βάλτε τα στο τάπερ μαζί με ένα αχλάδι.

soublakia santouits

Διατροφική αξία όλων των παραπάνω:

Ψωμί ή πίτες ολικής άλεσης: Τα δημητριακά «ολικής άλεσης» υποβάλλονται σε ελάχιστη επεξεργασία μετά τη συγκομιδή τους και έτσι διατηρούν όλα τα μέρη των καρπών τους (πίτουρο, φύτρο και ενδόσπερμα) και κατ' επέκταση όλα τα ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά τους, όπως φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, σίδηρο και αντιοξειδωτικά, σε αντίθεση με τα αποφλοιωμένα που χάνουν μεγάλο μέρος αυτών.

Ντοματίνια: Η ντομάτα περιέχει μεταξύ άλλων μια πολύτιμη βιταμίνη του συμπλέγματος Β, το φολικό οξύ, ή αλλιώς βιταμίνη Β9, το οποίο είναι απαραίτητο για την κυτταρική λειτουργία και την ανάπτυξη των ιστών. Η ντομάτα μας εφοδιάζει επίσης και με κάλιο, ένα μέταλλο χρήσιμο για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και για την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Τσένταρ: Το τσένταρ συμβάλλει στην εξισορρόπηση του pH της στοματικής κοιλότητας, καθιστώντας το λιγότερο όξινο, κι έτσι προστατεύει από τη φθορά του σμάλτου των δοντιών.

Μαρούλι: Το ταπεινό πράσινο μαρούλι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που ωφελούν τον οργανισμό, όπως οι βιταμίνες Α και C.

Γαλοπούλα: Η γαλοπούλα έχει πολλές θρεπτικές ιδιότητες, πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και πολλές βιταμίνες (Β6, Β3, Β2, Β12), σίδηρο, φώσφορο και κάλιο που είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες, όπως είναι τα παιδιά.

Αχλάδι: Το αχλάδι αποτελεί εξαιρετική πηγή φυτικών ινών αλλά και βιταμίνης C. Ένα μέτριο αχλάδι παρέχει πάνω από το 20% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας φυτικών ινών, ενώ έχει μόλις 100 θερμίδες.

back to school afierwma
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved