Παιδί και παχυσαρκία: Τα τρία πράγματα που πρέπει να προσέξετε

Τι πρέπει να προσέξετε για να μην γίνει το παιδί σας παχύσαρκο;

Παιδί και παχυσαρκία: Τα τρία πράγματα που πρέπει να προσέξετε

Η αύξηση του σωματικού βάρους των παιδιών είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στις μέρες μας, ιδιαίτερα για τα παιδιά νηπιακής ηλικίας. Σύμφωνα με το CDC (Center of Disease, Control & Prevention) το 13,9% των παιδιών ηλικίας 2 έως 5 ετών, είναι παχύσαρκα.

Τα αίτια για την αύξηση της παχυσαρκίας παγκοσμίως ποικίλουν και μεταξύ άλλων είναι ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η κακή διατροφή και το άγχος. Τι μπορείτε να κάνετε ως γονείς; Το μυστικό βρίσκεται στην καθημερινή ρουτίνα και σε τρία απλά πράγματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Οικογενειακά γεύματα

Τα οικογενειακά γεύματα έχουν θετική επίδραση στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών και ενισχύουν το δέσιμο μεταξύ των μελών της οικογένειας. Προσπαθήστε να τρώτε όλοι μαζί τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Ακόμα και αν δεν μπορείτε να καταλάβετε τα οφέλη τώρα, σίγουρα θα τα διαπιστώσετε μακροπρόθεσμα.

Επαρκής ύπνος

Ο καλός και επαρκής ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών. Σύμφωνα με έρευνες, τα νήπια που κοιμούνται τουλάχιστον 10,5 ώρες το βράδυ έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάρουν βάρος. Εφαρμόστε μία ρουτίνα ύπνου για το μικρό σας. Πριν κοιμηθεί μπορεί να κάνει ένα μπάνιο για να χαλαρώσει και να διαβάσετε παρέα ένα παραμύθι.

Περιορίστε την έκθεση σε οθόνη

Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που δεν παρακολουθούν πάνω από δύο ώρες τηλεόραση την ημέρα, είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν παχύσαρκα. Ακόμα και αν αυτό που βλέπει το μικρό σας είναι κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αυτό που οδηγεί στην αύξηση του βάρους είναι η ακινησία για πολλή ώρα.

Πηγή: bundoo.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved