Τέσσερις προτάσεις για το πρωινό του νηπίου

Ιδέες για πρωινό που θα ενθουσιάσουν τα νηπιάκια σας.

Τέσσερις προτάσεις για το πρωινό του νηπίου

Το καλό πρωινό είναι απαραίτητο για μία ισορροπημένη διατροφή και αυτό ισχύει τόσο για εμάς τους ενήλικες, όσο και για τα παιδιά. Το πρωινό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και είναι αυτό που θα δώσει στο μικρό σας όλη την ενέργεια που χρειάζεται για ένα δυναμικό ξεκίνημα της ημέρας.

Για τα νήπια το κεφάλαιο «φαγητό» μπορεί να είναι ιδιαίτερα ζόρικο. Πολλά παιδιά σε αυτήν την ηλικία αρνούνται να φάνε ή να δοκιμάσουν νέες τροφές. Εμείς σήμερα, έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω πέντε προτάσεις για υγιεινό και νόστιμο πρωινό που θα «κερδίσει» το μικρό σας και δεν θα μπορεί να του αντισταθεί.

Scrambled eggs

Το αυγό είναι μία πολύ ωφέλιμη τροφή για όλους καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη D, σίδηρο, ψευδάργυρο, λουτεΐνη, ζεαξανθίνη και χολίνη. Περιέχει επίσης 6 γρ. υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και αντιοξειδωτικά.

Τα scrambled eggs είναι μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική για να σερβίρετε τα αυγά στο μικρό σας. Μπορείτε να προσθέσετε στο πιάτο του λαχανικά και λίγη πάπρικα για ακόμα περισσότερο χρώμα.

Βάφλα

Μπορεί οι περισσότεροι να την έχουμε συνδυάσει με παγωτό, όμως η βάφλα μπορεί να γίνει και μία υγιεινή επιλογή για πρωινό. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μία συνταγή για θρεπτική βάφλα κατάλληλη και για το νηπιάκι σας. Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με φρέσκα φρούτα ή και με λίγο μέλι.



Pancakes

Τα pancakes είναι επίσης μία πολύ δημοφιλής επιλογή για πρωινό. Δείτε παρακάτω πώς θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα pancakes από μπανάνα που σίγουρα θα ξετρελάνουν τι μικρός σας.



Ψωμί

Το ψωμί, ιδιαίτερα εάν είναι ολικής άλεσης, είναι μία εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και πρέπει να το συμπεριλαμβάνουμε στη διατροφή των παιδιών. Με λίγο ταχίνι, φυστικοβούτυρο ή μέλι, θα γίνει ένα λαχταριστό γεύμα για τα παιδιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved